EbreNotícies

El Síndic investiga la problemàtica de l’arrencament de les oliveres

Entitats ecologistes, han posat en coneixement del Síndic l'arrencament indiscriminat d'oliveres amb l'objectiu lucratiu

L’adjunt general del Síndic de Greuges, Jaume Saura, i el director de relacions amb entitats i empreses, Francesc Vendrell, juntament amb un equip d’assessors, es van desplaçar al Montsià per conéixer de primera mà la problemàtica de l’espoli de les oliveres que preocupa a les Terres de l’Ebre, bona part d’aquestes oliveres són considerades monumentals, centenàries i algunes fins i tot mil·lenàries.

Empreses especialitzades en comercialitza d’aquest producte, arranquen oliveres d’incalculable valor històric, cultural i natural amb la idea de fer-ne negoci lucratiu.

El Parlament de Catalunya ha posat més atenció per protegir aquest patrimoni i hi ha persones que reclamen una llei general de protecció del patrimoni arbori com la que té el País Valencià.

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, representants de Gepec, Salvem lo Montsià i Unió de Llauradors (País Valencià) van mostrar la seva preocupació a la reunió del divendres davant del Síndic. El defensor de les persones es va comprometre a estudiar el cas amb profunditat, agilitat i rigor. S’adreçarà als departaments de Territori i Agricultura per demanar que prenguin mesures ràpides i fermes per aturar la problemàtica.

Redacció J.V

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close