14.3 C
Amposta

El Síndic de Greuges reclama un pla específic de protecció per al Delta de l’Ebre

Rafael Ribó denuncia que no s'hagin executat les actuacions urgents per prevenir els danys causats per futurs temporals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat un pla específic de protecció per al delta en la Comissió d’Estudi sobre la Protecció del Delta de l’Ebre celebrada aquest dimarts. En la seva compareixença, el síndic també ha denunciat que no s’hagin executat els moviments de sorres al litoral per prevenir els danys de futurs temporals. Aquestes actuacions, de caràcter urgent, estan contemplades en els pressupostos generals de l’Estat i de la Generalitat. En paral·lel, Ribó ha lamentat que el Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic tampoc hagi avançat en l’aprovació del Pla per a la protecció de la façana litoral del delta de l’Ebre, tot i que es va presentar a informació pública fa un any.

Davant d’això, el síndic ha sostingut que cal donar una solució urgent al problema de la manca d’aportació de sediments i la seva retenció als embassaments de l’Ebre. Durant la seva intervenció, Ribó també ha explicat que ha sol·licitat la intervenció del Defensor del Poble perquè demani informació al Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic sobre les actuacions fetes al territori, i de la Defensora del Poble de la Unió Europea, que ha iniciat un expedient sobre aquesta problemàtica.

A més, ha recordat que ha obert dues actuacions d’ofici i que ha rebut gairebé 800 queixes que denuncien la inacció de les administracions davant la regressió que pateix el delta. A banda, el síndic ha informat que ha traslladat les queixes a la Comissió Europea. Ho va fer en la reunió celebrada la setmana passada, en la qual també van participar-hi els representants de la Taula de Consens pel Delta. Ara, la comissió estudia la possibilitat d’iniciar un procediment d’incompliment de la normativa europea per part de les administracions competents.

La Comissió d’Estudi sobre la Protecció del Delta de l’Ebre es va constituir el novembre de l’any passat amb l’objectiu de fer un estudi i un seguiment de les mesures de protecció d’aquest entorn natural. En la sessió d’aquest dimarts també hi ha participat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; el director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), Xavier Pallarès; i el president del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), Joan Alginet. .

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -