14.3 C
Amposta

El sí guanya a l’enquesta d’Imagina Ràdio sobre la prohibició dels festeigs amb bous a Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El divendres passat, dia 6 de setembre, vam preguntar en una enquesta als lectors d’imaginaradio.cat si estaven a favor o en contra, o bé farien una consulta popular, sobre la prohibició dels festeigs amb bous a Catalunya, i per tant, a les Terres de l’Ebre, ja que seria un dels territoris més afectats per aquesta decisió.

L’enquesta la vam publicar arran de la decisió de l’equip de govern de Santpedor, municipi del Bages, d’impulsar una consulta popular sobre la presència de vaquetes als actes de la Festa Major del poble. En una reunió es va acordar dur a terme la votació aquesta mateixa tardor. L’equip de govern obrirà una roda de consultes amb les entitats implicades abans de presentar la data, la pregunta i les característiques de la votació. Els detalls de la consulta es donaran a conèixer a finals de setembre.

A més, el Govern català va anunciar fa uns dies l’aposta per un debat “profund i serè”, “des del territori i amb el territori” sobre els correbous després de l’accident a Vidreres (Selva) que va deixar 19 persones ferides. Meritxell Budó, consellera de la Presidència, va explicar que el Govern està “estudiant i valorant” què va passar però no s’ha pronunciat sobre si l’executiu és partidari de revisar les lleis existents, com la llei que regula els espectacles amb animals. Malgrat que aquestes intencions es mostrin per l’accident a Vidreres, les Terres de l’Ebre serien el territori més afectat i més interpel·lat per les paraules de la consellera Budó, ja que dels 457 festeigs taurins que es van celebrar a Catalunya l’any 2018, la majoria, exactament 439, es van celebrar en una trentena de municipis del nostre territori, ja que durant les festes majors es programen molts actes d’aquest tipus.

Els i les votants d’Imagina Ràdio, concretament 2.359 persones (66,58%), van votar SÍ a la prohibició dels festeigs amb bous a Catalunya, en contraposició, més d’un miler de persones, exactament 1.039 (29,33%), van votar NO, i tan sols 145 persones (4,09%) van dir que s’hauria d’organitzar una consulta popular. Aquestes dades mostren que hi ha opinions de tota mena i basades en múltiples raons, malgrat això, el SÍ guanyaria en aquesta enquesta, una decisió que segurament s’haurà de prendre des del Parlament de Catalunya i on els diferents partits polítics s’hauran de posicionar i prendre decisions.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -