14.3 C
Amposta

El sector turístic de les Terres de l’Ebre dona la temporada d’enguany per perduda

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Malgrat que l’ordre de confinament acabés a les portes de Setmana Santa, no es reben consultes ni reserves, i fins i tot s’han cancel·lat les que tenien tancades abans de la crisi sanitària del coronavirus. “Després del Gloria al febrer i les conseqüències socioeconòmiques al llarg d’aquest mes de març i abril per la covid-19, ens atrevim a dir que la temporada turística no és que no pugui arrancar amb normalitat, sinó que no arrancarà”, lamenta Montse Callau, vicepresidenta de l’Associació d’Empresaris i Activitats ecoturístiques del Delta de l’Ebre.

“Plantejant el millor dels escenaris, que seria que l’estat d’alarma s’aixequés a finals d’abril, podem preveure que serà un estiu més que nefast i que no podrem parlar de recuperació fins a l’estiu que ve”, valora Juanjo Bel, portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre). Bel assenyala que el primer escull a superar serà la terrible crisi econòmica que deixarà la pandèmia. “Ens ve una crisi pitjor de la que hem passat. La gent potser tindrà ganes de sortir i viatjar però no hi haurà ni un duro per fer-ho”, apunta. Confien que els primers símptomes de recuperació es puguin fer notar als ponts i festivitats de final d’any però “la normalitat” que es desitja no preveuen que arribi fins a l’estiu del 2021.

L’impacte econòmic per als negocis turístics serà gran, però com apunta Callau s’afronta amb “resignació proactiva”, mantenint vius tots els contactes i tots els aspectes d’organització des de l’associació, si cal treballant ja per a l’any vinent. “Les empreses estan actuant amb valentia i responsabilitat tenint en compte que tampoc podem valorar exactament l’impacte que patiran ni quan podrem tornar a la normalitat”, explica Callau. “Primer hem de saber com i quan. El quan és important, però també el com s’anirà desactivant l’estat alarma vigent i en quin temps. Això farà variar molt les previsions i les capacitats de recuperar d’allò que ja és irrecuperable”, conclou la vicepresidenta de l’associació d’empreses turístiques del Delta.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -