14.3 C
Amposta

El sector pesquer dona suport a les mobilitzacions de la pagesia catalana

Exigeixen un sector primari present i amb un futur garantit

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La federació catalana de Confraries de pescadors (FNCCP) expressa el seu suport decidit a les reivindicacions de la pagesia catalana, posant de manifest la saturació que afecta a tot el sector primari europeu. 

La situació de col·lapse legislatiu s’ha agreujat en els darrers anys i ha impactat negativament en la feina dels actuals pescadors, la qual complica la seva tasca principal de sortir a la mar a pescar. L’extens període de temps que han de dedicar a l’elaboració diària de documents administratius, destinats a les autoritats pertinents, s’ha convertit en una càrrega addicional, agreujada pels problemes derivats de la no comunicació per problemes tècnics o errors involuntaris. A més, de la preocupació per la seguretat marítima abans d’amarrar l’embarcació. 

Els pescadors, considerats com a productors, exigeixen a les administracions una revisió immediata el model actual de comunicació administrativa. Proposen, per tant, un enfocament adaptat a la seva realitat, caracteritzat per la facilitat i simplicitat dels formularis, amb l’objectiu d’evitar la duplicació d’informació. Al mateix temps, criden a l’aplicació del principi de proporcionalitat en els casos de sanció, i remarquen la injustícia que existeix en vincular la no concessió d’ajuts estructurals a errors lleus en l’estimació de volums de captures per espècies, especialment quan les dades reals es comuniquen diàriament amb les vendes oficials de la llotja. 

Els models de gestió de pesqueres atlàntiques no són aplicables a la pesca mediterrània, i per assegurar la continuïtat del sector, amb relleu generacional, necessiten un model adaptat al context del país. D’aquesta manera es podrà oferir a la societat un producte pesquer de qualitat, autòcton i amb una cerca continua en la sostenibilitat del model pesquer català. 

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -