14.3 C
Amposta

El sector de la indústria càrnia anuncia una vaga just abans de festes nadalenques

Les companyies de la indústria càrnia cada vegada veuen més amenaçat el seu futur

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

CCOO i UGT han convocat vaga general al sector carni de tot l’Estat per als dies 25 i 26 de novembre, així com per als dies laborables compresos entre el 3 i el 8 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima, segons han informat els sindicats en un comunicat conjunt aquest dimarts.

L’aturada té com a objectiu defensar i millorar les condicions de feina i de sou del sector a través del conveni col·lectiu estatal, que fa onze mesos que es negocia “sense avenços”.

Els sindicats avisen que el marc laboral podria canviar un mes després de l’aturada, quan expira el termini fixat per Brussel·les per millorar la regulació del món del treball, cosa que podria afectar l’ultraactivitat o la prioritat aplicativa dels convenis col·lectius.

CCOO i UGT consideren que la patronal del sector ha “desaprofitat” l’última reunió de negociació, en la qual va posar sobre la taula algunes millores, però va “continuar mantenint propostes que lesionen els drets de les persones treballadores”. Pels sindicats, l’empresariat del sector “segueix sense assumir reivindicacions sindicals importants per a les plantilles de la indústria càrnia”.

La UGT manté la mà estesa però adverteix les patronals d’una “escalada de tensió” al sector si no s’arriba a un acord abans que acabi la vigència de l’actual conveni. Uns 34.000 treballadors del sector carni de Catalunya i més de 100.000 de tot l’Estat estan cridats a la vaga general convocada per CCOO i UGT el 25 i 26 de novembre i els dies feiners compresos entre el 3 i el 8 de desembre.

Durant aquesta setmana els sindicats engegaran un procés d’assemblees per explicar detalladament als treballadors del sector la proposta sindical i també la de la patronal presentada a la darrera reunió.

La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un pes del 21,6% del PIB industrial. Ocupa unes 34.000 persones i produeix més de 2,5 milions de tones de carn a l’any.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -