14.3 C
Amposta

El Rèquiem de Mozart al Gran Concert de la Cinta de Tortosa d’aquest dissabte

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte dia 10 de setembre, dins de la programació de les Festes de la Cinta 2022, tindrà lloc el Gran Concert de la Cinta amb la Banda Sinfónica Ciudad de Guadix i el Coro de Ópera de Granada i interpretaran el Rèquiem de Mozart. L’actuació es durà a terme a la Catedral de Santa Maria de Tortosa a les vuit del vespre i l’acte està organitzat per la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta. El donatiu del concert és de 15 euros i la venda d’entrades es pot fer de forma anticipada a Agències Hifetours o immediatament abans del concert a la mateixa Catedral.

Les dos agrupacions granadines interpretaran aquesta joia musical que servirà com a colofó a l’any dedicat al Bisbe Luís de Tena, fundador de l’Arxiconfraria i natural de Guadix al complir-se el 400 aniversari de la seua mort. La Banda Sinfónica Ciudad de Guadix, de gran prestigi a la provincia de Granada, i dirigida per Ricardo J. Espigares, va ser refundada l’any 1981 data a partir de la qual va adquirir una gran rellevància especialment després de la incorporació d’instruments de corda l’any 2015. Son nombroses les actuacions dutes a terme a nivell de tot l’Estat.

Per la seua part el Coro de Ópera de Granada, que dirigeix Pablo Guerrero, i que amb la banda oferiran del Rèquiem de Mozart, va ser fundat l’any 2014, i està conformat per cantants lírics de prestigi que permeten abastar una àmplia temàtica lírica. En el cas del concert de Tortosa es comptarà amb la soprano Teresa Villena, la mezzo soprano Leticia Rodríguez, el tenor Luis David Barrios, i el baríton Andrés Merino.

La Missa de Rèquiem és l’última obra que Mozart va compondre i, probablement, una de les més importants de tot el seu catàleg, no només per la seua qualitat musical, sinó també per la llegenda que hi va associada. Per alguns experts, la genialitat de Mozart també queda palesa en la seva música religiosa, en la qual va fusionar tots els estils de l’època i va captar el sentiment religiós d’una manera molt particular, deslligant-lo de tota institució i transformant-lo en música pura.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -