14.3 C
Amposta

Antoni Abad defensa el sector pesquer al Congrés davant la nova Llei de Pesca

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i de les Confraries de Girona, Antoni Abad, defensarà les propostes del sector pesquer català al Congrés de Diputats davant la nova Llei de Pesca, aprovada pel Consell de Ministres. Tal com afirma Abad, “cal un canvi radical i urgent en la manera de gestionar la pesca al Mediterrani i la proposta de nova Llei de Pesca és una oportunitat perduda perquè no canvia el model”.

El president centrarà la seva defensa en tres eixos. El primer, segons apunta, que els caladors del Mediterrani son propers als ports i que “la gestió s’ha de descentralitzar i cal acostar-la als caladors”. També, assegura, “cal eliminar la figura del Caladero Mediterraneo i substituir-la per les subàrees geogràfiques reconegudes per la FAO al Mediterrani (les GSAs) i, cal fer subàrees de gestió dins les GSAs”.

El segon eix, volen que els pescadors i científics siguin protagonistes de la gestió, conjuntament amb l’administració, i altres actors en el marc d’un model de cogestió. Segons Abad, “cal reivindicar la maduresa del sector pesquer i la seva disposició per a ser un actor proactiu”, com a exemple, com el sector català ha dissenyat conjuntament amb els científics tota la xarxa de vedats permanents a Catalunya. A més, diu que és necessari portar la gestió al territori i fer-la amb el territori. “Les normes no es poden imposar de manera centralitzada i sense conèixer les repercussions reals que tindrà la seva aplicació”, diu el president.

“Hem de reconèixer la figura de la Confraria de Pescadors com a puntal de l’organització del sector a la Mediterrània i empoderar-la”, diu Abad. En aquest sentit, assegura que “cal que es faci una gestió social de la pesca començant per una veritable gestió col·lectiva de les possibilitats de pesca, que s’assignin de manera permanent a les CP per a la seva gestió, i no el sistema actual de gestió conjunta de possibilitats de pesca individuals, renovable anualment”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -