14.3 C
Amposta

El reconegut científic Geoffrey Gooch demana una actuació urgent per evitar “una catàstrofe” al Delta de l’Ebre

El professor i científic especialista en gestió de l'aigua Geoffrey Goooch, ha manifestat preocupació pel Delta de l'Ebre i demana menys política i més acció a les administracions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aprofitant el primer aniversari del temporal Gloria, Geoffrey Gooch, exdirector del Centre for Water Law, Policy and Science de la UNESCO i professor de la càtedra de gestió de l’aigua de la universitat de Dundde, ha demanat a les administracions que actuïn urgentment i aportin el finançament necessari, davant del perill real que es produeixi una catàstrofe mediambiental en molts dels indrets de més valor natural del Delta de l’Ebre.

Gooch explica que el que està veient al Delta de l’Ebre, “és una catàstrofe ambiental i econòmica. El Delta de l’Ebre és un espai únic que necessita ser gestionat i protegit. El temporal Filomena ha continuat els danys ocasionats pel Gloria i els problemes pels arrossaires, mariscadors, la producció de sal, hotels i restaurants, són enormes”.

Segons el científic, “he vist molts problemes de cooperació entre administracions durant la meva trajectòria, però en aquest cas és diferent, ja que aquí hi ha diners, la Generalitat té 6 milions d’euros i no hi ha excuses per a no actuar. El Trabucador està especialment perjudicat i això és una amenaça per a les llacunes i les colònies de flamencs i altres ocells que utilitzen l’activitat salinera com a sistema de protecció”.

Per últim Geoffrey Gooch va voler donar el seu suport, “a tots els que alcen la veu demanant a les autoritats que comencin immediatament a protegir l’entorn i posin en marxa plans a llarg termini, i això vol dir, moure sorra d’una banda a l’altra, cosa que ja s’ha fet amb èxit en altres llocs, entre ells els Països Baixos. Per favor, necessitem menys política i més acció”.

Geoffrey Gooch va visitar les Salines de la Trinitat i el Trabucador a finals de novembre. El professor i científic va recordar que el canvi climàtic intervindrà de manera important a les zones productives i rurals de les zones baixes del planeta i que cal posar mesures per evitar aquest impacte que està afectant zones com al Delta de l’Ebre.

En aquell moment, el professor Gooch, ja va destacar de la importància de l’activitat salinera i va alertar que, “la desaparició de l’activitat salinera comportaria un autèntic desastre mediambiental al Delta de l’Ebre. Les salines són un autèntic biòtop per a la proliferació d’espècies d’aus, atretes per la qualitat de les aigües i la singularitat dels terrenys salabrosos de les salines”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -