14.3 C
Amposta

El proper dimecres 24 d’abril, les Terres de l’Ebre i Tarragona donaran el tret de sortida a les proves de sirenes d’avís de risc químic

En aquesta prova no es requereix dur a terme el confinament tot i que s’anima a tothom que pugui a practicar-lo

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El proper dimecres 24 d’abril, a les 12.00 hores del matí, tindrà lloc una prova del sistema de sirenes de risc químic a Tarragona i Terres de l’Ebre. La prova durarà 15 minuts i finalitzarà a les 12.15 hores. Durant aquest temps sonaran les sirenes de risc químic que avisen que cal confinar-se i també es farà enviament a tots els telèfons mòbils de les zones on sonen les sirenes d’una alerta de Protecció civil als telèfons mòbils que informarà de la realització de la prova. En aquesta prova no es requereix dur a terme el confinament tot i que s’anima a tothom que pugui a practicar-lo i recordar el consell bàsic en cas d’accident químic: tancar- se en l’edifici on som o el més proper i tancar portes, finestres i qualsevol ventilació a l’exterior.

La prova de dimecres 24 d’abril marca l’inici de la segona prova general de sirenes amb el nou format implantat des de l’any passat. 

A la prova de dimecres 24 d’abril s’activaran alhora 52 sirenes de risc químic: les 49 sirenes del PLASEQTA i les 3 del sector químic de les Terres de l’Ebre.

A l’inici de la prova s’activaran les sirenes de risc químic amb el so de confinament (so ondulant com el d’una sirena d’ambulància) i de forma immediata s’enviarà l’alerta de protecció civil als telèfons mòbils informant de la simulació del confinament.

A la finalització de la prova s’activaran les sirenes de risc químic amb el so de fi de confinament (un so pla més agut) i de forma immediata s’enviarà l’alerta de protecció civil als telèfons mòbils informant de la simulació de fi del confinament.

A les Terres de l’Ebre 2 municipis sonaran 3 sirenes alhora, dues a Flix i una a Tortosa.

Enviament d’un missatge d’alerta de Protecció Civil als mòbils

El text del missatge d’alerta de Protecció Civil que s’enviarà de forma paral·lela a l’activació de les sirenes és el següent: “PROVA DE SIRENES I ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL. S’han activat les sirenes de risc químic per fer proves en les zones de risc de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Es un SIMULACRE. En un cas real confineu-vos”.

Durant el simulacre les associacions de voluntariat de protecció civil i altres persones vinculades als municipis actuaran d’observadors per comprovar si hi ha bona recepció del so i si hi ha població que practica el confinament.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -