14.3 C
Amposta

El programa Leader crea 78 llocs de treball al Baix Ebre i el Montsià del 2014 al 2022

La inversió ha estat de 4,4 milions d’euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El programa Leader ha suposat una inversió de 4,4 milions d’euros al Baix Ebre i
Montsià durant el període 2014-2022 i ha permès la creació d’un total de 78 llocs de treball directes. Així ho va explicar el president del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), Roger Aviñó, que juntament amb el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, van fer balanç de la convocatòria dels ajuts que gestiona aquest ens i va avançar els detalls de la nova convocatòria d’ajuts Leader que va obrir el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Al mes de juliol es va resoldre l’atorgament dels ajuts de la convocatòria de 2021, que permetrà el finançament d’un total de 25 projectes amb un import de 583.261,32 euros, 22 dels quals són privats i 3 públics. D’aquests projectes, 14 corresponen a la comarca del Baix Ebre i 11 a la del Montsià i n’hi ha 3 que estan pendents de rebre més dotació econòmica. “La tipologia de les empreses subvencionades és molt variada, des de la transformació agroalimentària, fins empreses del sector turístic, restauració o industrial”, ha explicat Aviñó. Pel que fa al finançament d’aquests projectes és aportat per la Unió Europea, a través del FEADER i el departament d’Acció Climàtica i es destinen al desenvolupament de les àrees rurals.

D’altra banda, el president del BEMO va avançar que fins al 30 de setembre és oberta la nova convocatòria d’ajuts 2022. En aquest cas, les subvencions podran finançar entre un 22 i un 40% del cost total de la inversió amb l’objectiu de fomentar l’activitat econòmica i establir polítiques específiques per als joves del món rural, promoure la mitigació i adaptació al canvi climàtic i estimular la innovació i la transferència  de coneixement en el sector agroalimentari.  “La nova convocatòria d’ajuts Leader és una oportunitat que contribuirà a la reactivació econòmica del Baix Ebre i el Montsià”, ha assenyalat Faura.

El Consorci BEMO és un ens format per totes les entitats locals del Baix Ebre i Montsià, més 34 entitats privades sense ànim de lucre i està adscrit al Consell Comarcal del Baix Ebre.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -