14.3 C
Amposta

El primer ple telemàtic de Tortosa aprova les noves subvencions per a la rehabilitació al centre històric

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha fet aquest dimecres la seua primera sessió plenària a través d’Internet. L’ordre de confinament dictada arran de la pandèmia de coronavirus ha comportat que el ple extraordinari s’haja hagut de fer de manera telemàtica, mitjançant videoconferència. Precisament, el ple ha servit per donar compte de les mesures adoptades pel govern municipal per fer front a les conseqüències de l’epidèmia de Covid-19 a la ciutat. Mesures de caire social i econòmic, adreçades tant a les famílies com a les activitats empresarials, amb les quals es vol afavorir un millor escenari per a la recuperació de l’economia local, una vegada s’aixeque l’ordre de confinament. 

El mateix ple també ha servit per aprovar les bases específiques per a la nova convocatòria de les subvencions municipals per al foment de la rehabilitació d’edificis a l’entorn del centre històric. En aquesta ocasió, les subvencions s’incrementen en 10.000 euros i se situen en un total de 70.000 euros. Una altra de les novetats principals és l’ampliació de l’àmbit dels immobles que es poden acollir a aquestes ajudes: també se’n poden beneficiar les comunitats de propietaris dels edificis situats al carrer Pintor Gimeno, d’en Carbó, part del carrer Sant Blai, el carrer i la plaça de l’Àngel, així com la plaça Agustí Querol. De la mateixa manera, també s’obren aquestes ajudes de rehabilitació als edificis catalogats, encara que la seua ubicació estiga fora de l’àmbit pròpiament del centre històric.

Les ajudes se centren en la rehabilitació de façanes (amb una quantitat equivalent al 50% del cost de l’obra, i amb un màxim de 4.000 euros); l’arranjament de cobertes (un 50% del cost, amb un màxim de 3.000 euros); la millora dels elements comuns de l’edifici, com ara canalitzacions d’aigua, gas, electricitat o sanejament (amb un 50% del cost i un màxim de 1.500 euros), o l’adequació de l’accés i accessibilitat, i la supressió de barreres arquitectòniques (amb un 50% del cost i un màxim de 3.000 euros). En cas de demanar subvencions per diversos supòsits en un mateix immoble, el màxim serà de 7.000 euros. 

Les bases reguladores d’aquestes subvencions s’han aprovat amb els vots a favor dels grups del govern (Junts per Tortosa i PSC), els de Movem Tortosa, Ciutadans i la CUP, i amb l’abstenció d’Esquerra Republicana.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -