14.3 C
Amposta

El pressupost del COPATE serà de 15,4 milions d’euros el 2020

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La junta general del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) va aprovar ahir el pressupost d’aquest ens per al 2020 amb els vots a favor d’ERC, PSC i Movem Terres de l’Ebre i el vot contrari de Junts per Catalunya. Aquest pressupost serà de 15.415.553,94 euros, un 6% superior al del 2019. Un pressupost que permetrà consolidar l’estratègia del COPATE i suposarà un pas endavant cap a un model de gestió que s’emmarque en l’eficiència, el rigor, la responsabilitat i la transparència en la gestió pública. “El pressupost donarà continuïtat a la feina realitzada fins ara, amb l’objectiu que el COPATE tingui cada vegada més ambició per convertir-se en un ens instrumental que done resposta a les necessitats dels municipis i comarques de les Terres de l’Ebre”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet.

El pressupost del 2020 del COPATE preveu obrir el procés de contractació de la plaça de gerent/a , una figura prevista als estatuts i que mai s’ha contractat. A més, es pretén reforçar les àrees de residus i sanejament, dues de les àrees més potents del consorci, així com diverses actuacions en matèria de salubritat. Pel que fa a les inversions més rellevants, es preveu la creació d’infraestructures pròpies com ara una pista d’aterratge i enlairament d’avionetes i un petit hangar (per magatzem dels productes).

La junta general del COPATE, la primera que se celebra aquest mandat amb caràcter ordinari, ha tingut lloc a la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre) com a mostra de solidaritat per l’incendi que va patir aquest municipi l’estiu passat. A més, el president del COPATE ha avançat que les juntes generals se celebraran de forma itinerant per tot el territori amb l’objectiu d’apropar l’ens a tots els municipis ebrencs. “Crearem unitats de proximitat a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta per tal d’enfortir-nos en aquestes comarques. Creiem en l’equilibri territorial”, ha dit el president del COPATE.

D’altra banda, la junta general del COPATE ha aprovat la sol·licitud del projecte d’especialització i competitivitat territorial Ebre Bioterritori, que suposarà un impuls a la marca Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera. També s’han aprovat les modificacions contractuals del contracte del servei de recollida municipal de residus i l’adhesió a l’acord marc de l’ACM de subministrament elèctric. El COPATE està configurat per les àrees de salubritat pública, residus, sanejament, energia, entorn natural, territori i gestió forestal, afers interns i transparència i la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre.

L’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, ha donat la benvinguda al municipi i ha demanat agilitzar els passos per que el municipis que van quedar fora de la Reserva de la Biosfera, ho puguin estar aviat.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -