14.3 C
Amposta

El president de la Generalitat inaugura els nous estudis de canal te, esports te i ebredigital.cat

Pere Aragonès: “Les Terres de l’Ebre no serien el mateix sense uns mitjans de comunicació de proximitat que expliquen el seu dia a dia”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat este dilluns 24 d’octubre els nous estudis des d’on emeten les Televisions Digitals Terrestres (TDT), canal te, i esports te, i on també té la seua redacció el diari digital ebredigital.cat. Un estudis ubicats al portal centre ciutat de Tortosa, que s’han batejat amb el nom de Centre Audiovisual de la Vegueria.

A l’acte van assistir més de dos-centes personalitats, i va comptar amb els parlaments de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, del gerent d’este projecte multimèdia, el periodista Josep Maria Arasa, i finalment del president Aragonés. L’acte, que oficialment va durar menys d’una hora -Pere Aragonés havia d’acudir a un altre acte a les 18h-, ha estat retransmès en directe per al conjunt de les quatre comarques de l’Ebre, de forma paral·lela pels dos canals de televisió.

En el seu parlament, Pere Aragonès va destacar la renovació que experimenten tots els mitjans, i va manifestar que “els mitjans locals no només son l’escola del talent periodístic del nostre país, sinó que articulen el territori arreu de Catalunya”. I va concloure que “les Terres de l’Ebre no serien el mateix sense uns mitjans de comunicació de proximitat que expliquen el seu dia a dia”.

En el discurs de l’alcalde de Tortosa, Meritxell Roigé va dir que canal te no és només un mitjà de comunicació, sinó “un trampolí” perquè de la seua redacció surten molts professionals que després inicien altres projectes, ja sigui a altres mitjans, o en l’àmbit dels gabinets de premsa.

Pel que fa a Josep Maria Arasa, va destacar en l’al·legat final que marcava objectius de futur: “Volem fer noves sèries de televisió, més documentals i més televisió documental, perquè tenim il·lusió renovada per fer-ho”. També al principi va agrair el suport als socis que representa, destacant que en els últims 9 anys “el projecte ha anat sempre cap endavant”. Josep Maria Arasa ha conclòs: “Hem après també a superar les dificultats”.

Invitats il·lustres

Entre els invitats hi eren Pere Aragonès, el president de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, Albert Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Oriol Duran, Secretari de Mitjans de Comunicació, Lluís Salvadó, Maria Jesús Viña, Jordi Jordan, Mònica Sales, Irene Negre i Albert Batet diputats al Parlament de Catalunya, Ferran Bel i Norma Pujol, diputats al Congrés dels Diputats i Vanessa Callau, senadora.

També hi havia altres personalitats de la política com Lluís Soler, Annabel Marcos, Enric Adell, Xavier Faura, Neus Sanromà, Adam Tomàs, Jordi Gaseni, Francesc Arasa, José Ramon Bellaubí, Xavier Royo, Antonio Ollés, Ivan Garcia, Núria Ventura, Maria Cinta Llaó, Eladi Galve, Josep Roncero, Joan Castor Gonell, Rosalia Pegueroles, Sílvia Folqué, Francesc Xavier Moliné, Miquel Àngel Ribes, Jordi Martín, Víctor Ferrando, Damià Grau, José Antonio Estíbalez, Agustí Tirado, Mercè Miralles, Jesús Gómez, Domingo Tomàs, Lídia Pino, Xavier Pallarès, Batiste Forcadell, Toni Espanya, Joan Alginet o Miquel Alonso, entre altres.

Pots recuperar l’acte íntegre aquí:

Redacció – Canal Terres de l’Ebre

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -