14.3 C
Amposta

El Port de Tarragona registra una de les càrregues d’animals vius més grans de la seva història 

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

 El Port de Tarragona ha registrat una de les càrregues d’animals vius més important de la seva història. El vaixell ADEL 1 ha carregat aquest dimecres 21.500 xais amb destinació a l’Aràbia Saudita. El vaixell va atracar el passat dimarts dia 6 al Moll de Cantàbria i ha realitzat l’operativa durant tot el dia d’ahir, dimecres 8 d’abril. 

Aquest vaixell obre un nou mercat per al Port de Tarragona, ja que és el primer transport de bestiar viu que es fa a l’Aràbia Saudita des dels molls tarragonins. El bestiar que s’exporta des del Port de Tarragona té com a destinació principal l’Orient Mitjà, el Nord d’Àfrica i altres ports de la conca mediterrània. Països com Líbia, Líban, Algèria, Tunis, Egipte o Turquia en són els principals importadors de vedells i xais. 

Un tràfic en creixement 

L’exportació d’animals vius a través d’infraestructures com les del Port de Tarragona és una via de sortida important per al sector ramader que, a la vegada, n’assegura la producció. Tarragona és, junt a Cartagena, un dels dos ports del sistema portuari autoritzat per al tràfic d’animals vius. 

El Port, com infraestructura clau de l’economia, treballa per afavorir i dinamitzar la ramaderia en la seva àrea d’influència, és una porta oberta a l’exportació per al tràfic d’animals vius des del 2012, any en què es va iniciar aquest servei. Des de llavors ha registrat un creixement exponencial. L’any passat, des del Port de Tarragona van sortir 240.000 animals vius. 

El vaixell ADEL 1 transportarà xais en un moment en què aquest tipus bestiar experimenta un augment de la seva demanda en els països musulmans, especialment durant aquestes setmanes i mesos, en els quals assoleix els seus màxims anuals. Aquests pics de demanda són per dos motius, el final del ramadà (Eid al-Fitr) que aquest any 2020 és a finals de maig, i la festa del corder (Eid al-Adha) que es celebra aquest any a finals de juliol. 

Aposta per la diversificació de qualitat 

El tràfic d’animals vius és un bon exemple de la diversificació de mercaderies que el Port de Tarragona impulsa per millorar la seva competitivitat. Es tracta d’un tràfic d’alta qualitat, ja que no tots els ports estan adequats per treballar amb aquest tipus de mercaderia. 

No és el primer cop que es carrega una quantitat gran d’animals vius al Port, l’any 2017 el vaixell “Victory” va realitzar una hi una operativa de 26.500 animals amb destinació Líbia. No obstant això, l’operativa del vaixell ADEL 1 també és una de les més importants pel nombre de caps de bestiar, però sobretot per l’obertura d’un nou mercat a l’Orient Mitjà. 

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -