14.3 C
Amposta

CaixaBank i la Fundació “la Caixa” donen suport a col·lectius vulnerables a Tarragona davant la crisi generada pel coronavirus

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

CaixaBank, a través de la seva Acció Social, i en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, desenvolupa diferents activitats de suport als col·lectius més desfavorits de les Terres de l’Ebre per pal·liar part dels efectes de la pandèmia del coronavirus.

A les terres de l’Ebre, l’entitat, en col·laboració amb la Fundació “la Caixa” està ajudant el Centre d’Acollida d’Amposta, gestionat per la Cooperativa Suara, on hi ha més de 30 nens confinats. Mitjançant la col·laboració, s’han proporcionat tablets i ordinadors per fomentar l’aprenentatge, poder seguir amb les classes al centre, i permetre l’entreteniment de la canalla.

També a les Terres de l’Ebre, s’ha establert una col·laboració amb la Fundació Mercè Pla, una entitat que compta amb 4 llars residències on hi viuen 60 persones amb discapacitat intel·lectual. La col·laboració els permetrà sufragar les despeses extraordinàries que han tingut, ja que han hagut de reforçar mesures per evitar contagis entre aquest col·lectiu vulnerable. Gràcies a l’acord, es podrà comprar més material de desinfecció, prevenció i farmacèutic.

A Tortosa, s’està col·laborant amb l’Hospital i Llars De La Sta. Creu, ja que a causa del context de pandèmia actual, l’hospital de Tortosa ha vist incrementades les seves necessitats. La col·laboració permetrà comprar material tecnològic per fer més fàcil la quarantena als pacients. Entre altres, càmeres a habitacions dels pacients de Covid-19 per minimitzar les entrades de personal, i mantenir vigilància permanent; tablets perquè pacients i familiars puguin mantenir contacte a través de videoconferències; i material de desinfecció.

Quant a hospitals, també s’ha establert una col·laboració amb l’Hospital Comarcal d’Amposta, per ajudar-los a fer front a les despeses derivades de l’emergència sanitària pel covid-19.

Per altra banda, s’ha establert una col·laboració amb la Residència Diocesana d’Ancians Sant Miquel Arcàngel de Tortosa, per fer front a les mesures extraordinàries que han hagut de prendre per evitar contagis pel Covid-19. S’ha comprat material de desinfecció i prevenció: gels, mascaretes, guants i bates.

Totes aquestes iniciatives s’emmarquen dins de #AmbTuAraMésQueMai, que engloba les diferents mesures que està llançant l’entitat per a ajudar als clients com avançar el dia de cobrament de les pensions i evitar cues a les oficines, la línia de crèdit de 25.000 milions d’euros per a pimes i autònoms, entre d’altres. D’aquesta forma, CaixaBank intenta mitigar els efectes econòmics del coronavirus i posa en valor l’esforç del banc i de tots els seus empleats per a estar al costat de la societat en aquests moments tan difícils.

Voluntariat a Tarragona

A més, el suport als sectors de la societat més afectats pel Covid-19 també s’està fent des de les Associacions de Voluntaris de La Caixa en tot el territori.

A les comarques tarragonines, hi ha actualment quatre iniciatives en marxa.

Una d’elles, “Sinèrgies Solidàries” permet que nens participants de l’activitat “Acompanyament en la lectura” facin cartes i dibuixos -telemàticament- pels avis de la Residència Alt Camp i Alba de Valls.

Una altra de les activitats de l’Associació de Voluntaris de “La Caixa” a Tarragona és “Continuem llegint, descobrim valors”, que posarà en contacte telefònic els nens del programa “Acompanyament a la lectura” amb els avis de la residència, perquè llegeixin contes.

També hi ha la iniciativa “Cartes motivadores”, oberta a tothom que vulgui enviar missatges positius i d’ànims per tirar endavant i distreure’s.

I per últim, s’ha muntat un circuït amb l’Ajuntament de Valls, Protecció Civil i persones solidàries que faran mascaretes. Al voluntari li durà el material necessari i desprès se li recollirà. L’ entrega, recollida i la distribució final als llocs que en necessitin, la farà Protecció Civil.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank dona suport a la Fundació “la Caixa” en la seva tasca social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites entitats socials solidàries puguin accedir a ajuts econòmics per a fer realitat els seus projectes. Cada any, més de 11.000 projectes reben, globalment, uns 44 milions d’euros del que es beneficien més de 7.000 entitats socials arreu de l’Estat.

L’Acció Social és un dels eixos centrals del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank dins del seu model de banca socialment responsable. A més de la distribució d’ajuts econòmics de la Fundació “la Caixa”, Acció Social promou el voluntariat dels empleats de CaixaBank organitzant Setmanes Socials, a les que s’adhereix prop de la meitat de la plantilla; impulsa la seva participació en centenars de tallers d’educació financiera; i organitza la recollida anual de mil·lions de litres de llet amb destinació al Banc d’Aliments.

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l’herència que ha rebut manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís ferm amb la inclusió financera i és l’única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l’única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-les a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de nombroses iniciatives, per ajudar a que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia domèstica.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index el sitúa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L’organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a l’entitat, a través de les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

La carrera pel càncer de mama serà del 13 al 19 de juliol

La carrera pel càncer de mama tindrà lloc del 13 al 19 de juliol i serà de forma virtual. Es tracta d'una iniciativa per...

El coronavirus pot contagiar-se per l’aire en algunes circumstàncies

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha afirmat que sí que es pot contagiar la covid per l'aire depenent de les circumstàncies. Ho ha...

[VÍDEO] Quim Masferrer (el Foraster) a Santa Bàrbara

La situació de pandèmia mundial causada pel coronavirus impossibilita la celebració de les festes majors dels pobles i ciutats a les Terres de l'Ebre...

Eufònic 2020 acollirà el TrapKids, el concurs de trap en català per a adolescents conduït per Guillamino

Eufònic, el festival d’Arts Sonores, Visuals i Digital-Performatives de les Terres de l’Ebre farà aquest 2020 un nou acostament al públic adolescent. Ho farà...

UP insta a donar suport als fructicultors per les dificultats en la campanya de la fruita

Unió de Pagesos en roda de premsa,  via vídeo-conferència, ha fet una crida a donar suport als fructicultors de Lleida, els quals treballen redoblant...
- Anunci -
- Anunci -