14.3 C
Amposta

El Port de Tarragona celebra el Dia Marítim Mundial al Moll de Costa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Moll de Costa acollirà diversos actes amb motiu de la celebració del Dia Marítim Mundial: exposicions de fotografies al Museu, viure la subhasta en directe a la Llotja del Peix o activitats infantils com ara contes infantils al Teatret del Serrallo o descobrir els secrets d’un arxiu a l’Arxiu del Port.

Des de l’any 1980, el Dia Marítim Mundial se celebra la quarta setmana del mes de setembre, una data que va sorgir amb el propòsit de retre homenatge a dones i homes que dediquen la seva vida a mantenir el comerç mundial per mar des d’èpoques antigues.

El Port se suma a aquest esdeveniment i ha programat un seguit d’actes per al proper cap de setmana adreçats especialment al públic infantil. Una de les activitats programades per a aquest públic és “Els secrets de l’Arxiu” amb Rat Cebrián, una visita teatralitzada familiar gratuïta per a infants de 4 a 12 anys, a l’Arxiu del Port de Tarragona. Coneixerem un arxiu amb el personatge de Maria de Castellarnau, una tarragonina que ens descobrirà els seus secrets, el dissabte, 28 de setembre, a les 18 hores. Cal, però, fer reserva prèvia a: arxiu@porttarragona.cat.

Diumenge, 29 de setembre, a les 12 hores, el Teatret del Serrallo oferirà per commemorar l’efemèride, El Peix Irisat’ un conte infantil narrat per la companyia Tanaka Teatre. En aquest espectacle infantil gratuït, el peix Irisat, l’animal més bonic de tot l’oceà està molt sol perquè la resta de peixos no volen jugar amb ell.  Així comencen les aventures submarines protagonitzades per un peix d’escates lluents i un munt d’amics com l’estrella de mar rondinaire, el savi pop Òctopus, el peix llanterna detectiu, les meduses dansaires, el calamar curt de vista o la petxina flamenca. Junts descobriran la importància de compartir, de ser valents i d’ajudar els altres. El conte està inspirat en els àlbums il·lustrats de Marcus Pfister, de l’Editorial Beascoa Podeu accedir a aquesta activitat familiar mitjançant les invitacions a: taquilla.coop.

També s’hi suma el Museu del Port, amb l’activitat de l’Observatori Blau, ‘Viu la subhasta en directe!, divendres 27 de setembre a les 17 hores a la Llotja del Peix al Serrallo.

Exposicions

També Museu del Port, el mateix divendres 27 de setembre, a les 12.30 hores, s’inaugurarà l’exposició “Compartint la mar amb… els pràctics del Port de Tarragona”, una mostra de fotografies del pràctic Marc Vela Mateo. En aquesta mostra, instal·lada al vestíbul del Museu, coneixerem un dels oficis més antics dels ports a la vegada que gaudirem d’imatges de l’activitat portuària des dels vaixells. Es pot contemplar en horari d’atenció al públic del Museu: de dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. Entrada lliure.

Aquest cap de setmana finalitza l’exposició IV Concurs de Pintura i III Concurs de Dibuix i Gravat impulsada per la Fundació Privada Mútua Catalana al  Tinglado 1. S’hi exposen les millors de les 130 obres presentades al certamen.  L’entrada és lliure i es pot visitar de dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h.

Al mateix recinte i també fins a aquest cap de setmana es poden contemplar les millors obres del concurs de pintura ràpida organitzat pel Rotary Club  Tarragona sobre edificis modernistes. L’entrada és gratuïta.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -