14.3 C
Amposta

El Govern participa en el Saló Internacional del Litoral a Montpeller

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, en representació del Govern català, ha participat en la segona edició del Saló Internacional del Litoral i els reptes a la Mediterrània, celebrada el 25 i el 26 de setembre de 2019, a Montpeller (França). El Saló ofereix estands, reunions de negocis i una sèrie de conferències que reuneixen els professionals del sector marítim per intercanviar experiències i  construir junts les solucions del litoral mediterrani de demà.

Aquest any, la temàtica del Saló tracta de l’hàbitat flotant, els ports i les infraestructures, la nàutica, la protecció del litoral i els principals temes d’actualitat relacionats amb la indústria marítima i el litoral, entre altres.

En el marc de les trobades mantingudes a Montpeller, avui, Joan Pere Gómez, acompanyat del vicepresident de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), Rai Roca, i el responsable de la missió, Gabriel de Sandoval, s’ha reunit amb el vicepresident del Govern d’Occitània, Didier Codorniou, el president de la Federació Francesa de Ports Esportius (FFPP),  Serge Pallares,  el director de la Banca Nacional d’Occitànica, Thierry Ravot, i el representant de la Federació de Pescadors d’Occitània, Serge Pires.  En aquesta reunió s’ha acordat fer una trobada entre les autoritats d’Occitànica, encapçalada per Didier Codorniu,  i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, amb el seu equip, per establir relacions i estudiar la possibilitat de fer projectes en comú en el marc de la Unió Europea. En aquest sentit, Gómez ha destacat que “La mar Mediterrània és comuna a Catalunya i Occitània i els interessos també ho són”.

Un model energètic sostenible

En el marc del Saló, Joan Pere Gómez ha participat en la taula rodona “Ports de futur, transició ecològica a la Mediterrània, situació actual i perspectives”, on ha parlat del sistema portuari català, la nova Llei de ports, el nou Pla de ports, el sector nàutic i les línies estratègiques dels ports catalans per lluitar contra el canvi climàtic. A la taula també hi ha participat Rai Roca.

En la seva intervenció a la taula rodona, el gerent de Ports ha explicat que “una de les prioritats del Govern català és incrementar les polítiques i els recursos públics destinats a la necessària transició cap a un model energètic sostenible”. Després, s’ha centrat amb  les línies estratègiques que en matèria ambiental s’estan desenvolupant en els ports catalans com ara, la dotació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics als ports de nord a sud del litoral.  La col·locació de plaques solars en edificis pesquers per a l’autoconsum energètic que s’iniciarà l’any vinent. La renovació de l’enllumenat públic amb tecnologia LED que es fa a tots els molls i els passejos marítims i, permet un estalvi energètic del 50%. Els pantalans de la nàutica i la pesca s’han dotat de torretes de subministrament d’aigua i llum que funcionen amb targetes de prepagament, amb un important estalvi de recursos energètics, entre altres accions dutes a terme o que es realitzaran aviat.

Gómez Comes ha finalitzat la seva intervenció dient que “des de la Generalitat de Catalunya impulsem una política ambiental sostenible i de qualitat i treballem per una millora contínua a les infraestructures portuàries i els equipaments. A més, apostem per l’eficiència energètica i centrem tots els nostres esforços en la lluita contra el canvi climàtic als ports”.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -