14.3 C
Amposta

El PNC de Tarragona impulsa la campanya “Tarragona vol existir i persistir”

Àurea Rodríguez ha enviat cartes a diversos ministeris i a consellers delegats de les principals empreses tecnològiques per treballar conjuntament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) a la demarcació de Tarragona ha posat en marxa la campanya “Tarragona vol existir, persistir i liderar el seu futur”. L’objectiu principal és “reconstruir l’economia de Tarragona i les Terres de l’Ebre i solucionar els dèficits que té la demarcació per part de la Generalitat i l’Estat”.

Per aconseguir-ho, proposen impulsar un pla de xoc i endegar els projectes de futur. La candidata del PNC a la demarcació de Tarragona, Àurea Rodríguez, vol situar el sud de Catalunya en el mapa amb veu pròpia per atraure inversions i generar riquesa: “Ens hem de fer responsables, treballar pel nostre propi territori i aconseguir que tingui un pla clar per al futur. No podem esperar que altres ho facin per nosaltres perquè no ho faran. A més, en la situació actual, no podem seguir amb discussions, hem de trobar solucions!”.

D’aquesta manera, la campanya pretén treballar conjuntament amb les principals empreses tecnològiques, les administracions competents i els representants del territori per revertir els dèficits que té la demarcació quant a connectivitat i sostenibilitat. A més, es vol posar en valor la potencialitat dels seus habitants perquè el talent no hagi de marxar fora de Tarragona i les Terres de l’Ebre per trobar llocs de treball qualificats.

Accions per reivindicar que “Tarragona vol existir, persistir i liderar el seu futur”

Per dur a terme aquesta campanya, el Partit Nacionalista de Catalunya a Tarragona té prevista una sèrie d’accions. La primera d’elles la va tirar endavant fa una setmana, quan va enviar una carta al ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, per demanar un “pla de xoc urgent” per a la supervivència del comerç, el turisme, la restauració i la cultura de la demarcació de Tarragona, els sectors del territori més afectats per la crisi de la Covid-19. Àurea Rodríguez també enviarà una carta a les ministres de Transició Ecològica i d’Indústria, Comerç i Turisme, per demanar-los-hi que el territori participi en les decisions que l’afectin i es doni suport a les empreses en els projectes de descarbonització i energia.

La candidata els reclamarà que es parli i es “cogoverni” amb els tarragonins i ebrencs quan es posin en marxa projectes necessaris per a la demarcació, com el Pla Delta: “No pot ser que es faci un Pla Delta sense el Delta. No pot ser que tinguem un pol petroquímic i no el potenciem. No pot ser que Tarragona, sent el 10 % del PIB, no existeixi”, ha sentenciat Àurea Rodríguez.

Així mateix, la candidata aposta perquè Tarragona esdevingui un pol d’innovació i atracció d’inversions per crear un model econòmic basat en el valor afegit “amb l’objectiu de crear “molts llocs de treball” que ajudaran a la reinserció laboral dels joves i al foment de l’emprenedoria i la retenció del talent”.

Una altra petició per a Tarragona i les Terres de l’Ebre que la candidata del PNC a la demarcació creu fonamental és la d’aconseguir la connexió amb fibra òptica i 5G a tot el territori. Per aquest motiu, ha enviat una carta als consellers delegats de Telefònica i de Cellnex Telecom per tal de col·laborar en l’acceleració de la implementació de la connectivitat a tota la demarcació, ja que “tant les zones rurals com les urbanes han de tenir la millor connexió a la xarxa possible i així eliminarem les discriminacions territorials que existeixen actualment.

”Paral·lelament, Àurea Rodríguez espera reunir-se ben aviat amb membres de Teruel Existe pertrobar sinèrgies i treballar conjuntament. Teruel Existe, que representa la província limítrofa, té moltes similituds amb el PNC. Ambdós són nacionalistes, procedeixen de la societat civil o d’una plataforma ciutadana i són partits polítics petits. A més, lluiten per revertir els greuges comparatius del seu territori i tenen interessos comuns com la millora de les infraestructures i comunicacions per carretera per l’interior, una reivindicació compartida.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -