14.3 C
Amposta

El ple del Consell Comarcal aprova un pressupost de 19,8 milions d’euros per al 2021

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat aquesta setmana el pressupost comarcal del Baix Ebre per a l’exercici 2021, que serà de 19.887.912,99 euros, el que significa un increment del 10,18 % respecte de l’exercici 2020. A més del vot favorable dels socis de govern, Esquerra Republicana i Movem, el pressupost comarcal del 2021 ha rebut el suport del PSC i Ciutadans, mentre que Junts per Catalunya hi ha votat en contra.

“Tot i que el govern comarcal tenim la majoria suficient per a aprovar el pressupost hem buscat la complicitat de la resta de grups, amb la voluntat de consensuar les actuacions per a l’any vinent, perquè volem el millor pressupost pels veïns i veïnes de la nostra comarca”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que també ha apuntat que el pressupost aposta per la contenció de la despesa i que prioritza les actuacions d’àmbit social i foment de l’ocupació per tal de donar resposta a la situació de crisi generada per la pandèmia de la Covid-19.

Per la seua banda, el conseller comarcal d’Hisenda, Jordi Gaseni, ha exposat els comptes i ha detallat que la partida més important dels ingressos és la de les transferències corrents, que puja un total de 17.805.569,29 euros, amb un increment del 6,5% respecte al 2020 i que correspon a la prestació de les competències delegades, sobretot per part de la Generalitat i els ajuntaments. En aquest capítol s’inclou l’addenda del departament d’Educació, el sanejament, el contracte programa de serveis socials i programes del Servei d’Ocupació de Catalunya, entre altres.

Pel que fa al pressupost d’inversions serà d’1.847.483,70 euros, un 63,9% superior al d’enguany. La millora de les estacions depuradores d’aigües residuals (699.949,88 euros), la remodelació de l’EDAR de Tivenys (442.623,82 euros), l’enllumenat a la Via Verda, al tram comprès entre Tortosa i Roquetes (184.910 euros) i la millora de l’eficiència energètica de l’edifici comarcal (200.000 euros) són les principals actuacions que s’executaran l’any vinent. “La modernització de les depuradores és una necessitat per assegurar el futur de les pròximes generacions i del medi ambient i aconseguir d’aquesta manera un desenvolupament sostenible i durador”, ha manifestat Faura.

El capítol d’inversions inclou altres inversions com ara l’adequació de pisos socials a Camarles (20.000 euros), la construcció i adequació d’un espai multiús per a la brigada comarcal (45.000 euros) i inversions en equipaments turístics (60.000 euros).

Quant a les polítiques d’ocupació el pressupost inclou una partida d’1,6 milions d’euros per desenvolupar diversos programes del Servei d’Ocupació de Catalunya: 7 Comarques, Treball i Formació, Garantia Juvenil, Ubica’t, 30 Plus i el pla de reactivació socioeconòmica.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -