14.3 C
Amposta

El ple de Tortosa aprova la proposta de Movem per a la millora del Call Jueu de Remolins

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Movem Tortosa ha presentat una moció en el plenari de l’ajuntament d’aquest dilluns denunciant la degradació del Call Jueu de Remolins i apostant per la seua rehabilitació i posada en valor a través d’un pla integral. Tots els grups hi han votat a favor (Movem, ERC, CUP i Ciutadans), excepte els patits de govern, Junts per Tortosa i el PSC, que s’han abstingut. Des de Movem esperen que l’aprovació d’aquesta proposta sigui el primer pas per impulsar aquest canvi.

La formació denuncia l’actual estat del Call Jueu amb la redacció d’un Pla Integral, amb accions coordinades i globals que actuïn per a la millora del barri en els pròxims anys i amb un sentit de conjunt, tenint en compte els agents socials i econòmics del barri. Segons Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, “s’han fet actuacions aïllades, moltes vegades contradictòries i sense sentit. Un clar exemple és el Balneari del Porcar, que el govern de Roigé volia enderrocar per fer una operació urbanística d’habitatges nous al mig del barri jueu i que la mateixa Generalitat va denegar, per després decidir-ne la rehabilitació. La realitat és que passats dos anys les obres estan aturades i el conjunt del Call Jueu abandonat”.

Jordan ha explicat també que des del Parlament i com a diputat ha registrat una proposta per tirar endavant una nova Llei de Barris Verds, centrada en els habitatges i en adaptar els
barris a la transició ecològica. Per tant, segons Jordan, “el barri de Remolins i el Call Jueu
esperem se’n puguin beneficiar per tirar endavant la seua rehabilitació”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -