14.3 C
Amposta

El ple de Tortosa aprova el pla de gestió de colònies controlades de gats, i la CUP dona suport a la moció presentada per Junts per Tortosa

Durant el ple també ha pres possessió de l'acta de regidora de la CUP, Selene Alberich Bosch en substitució de Sergi Arnau

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple de l’Ajuntament de Tortosa, celebrat aquest dilluns 1 de juliol, ha aprovat per unanimitat el pla municipal de gestió  de les colònies controlades de gats. Un programa de gestió que preveu actuacions pels pròxims quatre anys, amb l’objectiu de procurar pel benestar dels animals i vetllar per la salut pública. Actualment, a Tortosa hi ha un total de 21 colònies controlades de gats autoritzades. 

Disposar de programes de gestió de colònies controlades de gats és una obligatorietat per part dels ajuntaments en compliment de la llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals. Una llei que obri també la possibilitat que els ajuntaments estableixen mecanismes de col·laboració amb les entitats de protecció dels animals per al control adequat de les colònies. En aquest sentit, l’Ajuntament té un conveni de col·laboració amb l’entitat Progat per la gestió de les colònies controlades de gats. El programa municipal de gestió de colònies de gats també preveu dissenyar i executar campanyes de sensibilització sobre la realitat dels gats comunitaris.

El grup municipal de Junts per Tortosa, per la seva part, ha celebrat que el ple de l’Ajuntament de Tortosa hagi aprovat la moció presentada pel grup que reclama al govern que reverteixi l’endarreriment en els pagaments a proveïdors i complir amb el període mitjà de pagament (PMP) que determina que és de 30 dies. El regidor Òscar Ologaray s’ha congratulat que el ple de l’Ajuntament insti el govern municipal a pagar de forma immediata totes aquelles factures que fa més de 30 dies des que es van aprovar, així com a pagar als proveïdors dintre dels 30 dies de termini, complint amb la Llei 3/2004, de 29 de desembre.

Ologaray ha detallat que “amb l’arribada del nou govern municipal, el període mitjà de pagament s’ha incrementat fins a arribar als 61,09 dies per al grup Ajuntament, que inclou tant l’Ajuntament com les societats municipals”, segons les dades publicades pel Ministeri d’Hisenda. El regidor ha recordat que “Junts per Tortosa vam deixar el període mitjà de pagament de l’Ajuntament en 20 dies”.

El regidor de Junts per Tortosa ha recordat que la majoria dels proveïdors de l’Ajuntament són petites i mitjanes empreses i, per a elles, la morositat és una de les principals barreres a l’hora de prestar servei a una administració pública. “Tot i tenir la garantia que cobraran la factura, no saben en quin termini ho cobraran i han d’assumir uns costos extraordinaris i fer front a la falta de liquiditat”, ha afegit.

La moció, que ha comptat amb el vot favorable de la CUP, però no amb els dels grups del govern, també reclama agilitzar els tràmits dels pagaments de subvencions a clubs i entitats de la ciutat. Ologaray s’ha congratulat que avui s’hagi trencat la dinàmica dels darrers plens i que el govern s’hagi abstès en la moció de Junts per Tortosa perquè és una proposta que beneficia als proveïdors i entitats de la ciutat. Amb tot, el regidor ja ha avançat que “des de Junts per Tortosa es continuarà fiscalitzant al govern perquè es compleixin estos acords i es reverteixi el període mitjà de pagament”.

Durant el ple també ha pres possessió de l’acta de regidora Selene Alberich Bosch en substitució de Sergi Arnau, i s’ha aprovat per unanimitat, la moció de Movem Tortosa-PSC i Esquerra en defensa de la dignitat i memòria d’Aurora Picornell, icona de la resistència republicana a Mallorca executada pel règim franquista, i de tots els represaliats i assassinats del franquisme davant dels atacs d’odi de l’extrema dreta. En un altre ordre de coses, s’ha aprovat la determinació de les urbanitzacions, nuclis de població i edificacions afectades per la llei 5/2003 de mesures de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata en la trama urbana, així com la delegació de competències en matèria de sanejament d’aigües urbanes al Consell Comarcal del Baix Ebre.

Selene Alberich pren possessió de l’acta de regidora de l’Ajuntament de Tortosa. Ajuntament de Tortosa. 1 de juliol de 2024.

Llars d’infants

D’altra banda, el ple ha aprovat la plurianualitat de l’obra de construcció de les dues llars d’infants municipals, que s’executaran entre 2024 i 2025, un 41,66% enguany i el 58,34% restant el 2025.

El grup municipal de Junts per Tortosa ha votat a favor de la plurianualitat per a la construcció de les dos llars d’infants projectades pel govern. Amb tot, el regidor Òscar Ologaray ha qüestionat el “desgavell” en la gestió d’estes dos actuacions, ja que el govern planteja una plurianualitat que no quadra amb el que diu la modificació pressupostària que es preveu aprovar esta setmana. “Estem aprovant una plurianualitat d’un total d’1,5 MEUR quan vostès preveuen una modificació pressupostària que afirma que la construcció d’estes llars d’infants costarà 1,8 MEUR”, ha manifestat. “És un nou episodi de contradicció i desgavell per la seua incapacitat de gestió. Votarem a favor perquè nosaltres no som els del no a tot, i sempre ens trobaran quan vulguin impulsar projectes en benefici de Tortosa”, ha conclòs.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -