14.3 C
Amposta

El ple de Deltebre reclama més i millors serveis per a la gent gran a les entitats financeres

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La sessió plenària del mes de març de l’Ajuntament de Deltebre ha estat marcada pel detall de la liquidació de l’any 2021, el qual compleix tots els indicadors de solvència vigent durant l’exercici anterior. Entre les dades destaquen el romanent de tresoreria, de 5.700.000 €, la ràtio d’endeutament, que se situa al 26% sense la concertació del deute previst (el màxim legal és del 110%) i també el període mitjà de pagament a proveïdors, que se situa en mínims històrics de 3,70 dies.

Part del romanent de tresoreria, 1.900.000 €, es destinarà a reforçar les inversions previstes per aquest any en el marc del Pla d’Inversions del pressupost 2022. Aquestes inversions se centraran principalment en la millora de la Imatge de Poble. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “la gestió acurada que hem realitzat durant aquests darrers anys ens permet afrontar inversions mai vistes a Deltebre i que ens han de permetre començar a solucionar diferents problemes estructurals del municipi”.

Aquesta incorporació de romanents també permetrà reduir la previsió de préstec per inversions que hi havia detallat al pressupost 2022 i que havia de facilitar les inversions que s’han d’efectuar en els pròxims mesos.

Modificació ordenança de la Plusvàlua

En el cas de la modificació de l’ordenança de la Plusvàlua, la tinenta d’alcaldia de #DeltebreEficient, Lluïsa Ventura, ha afirmat que “volem fer un pas més enllà i continuar implementant aquelles polítiques que ens permeten continuar estant al costat de la ciutadania i així facilitar que les persones que tenen dificultats econòmiques puguin acceptar l’herència o la donació”. Per això la modificació presenta dos tipus de gravamen, un primer, del 30%, en els casos de menys de 17 anys de propietat de l’habitatge i, un segon, del 20%, en els casos que l’habitatge en qüestió superi els 18 anys.

A la vegada, també es preveu una bonificació del 50% de l’impost sempre que el dret transmès tingui com a objectiu que la persona beneficiària visqui en aquell immoble. També es crea una altra bonificació d’un 95% de la quota de transmissió quan l’immoble tinguin una incidència de valor pública o interès general. La modificació ha estat aprovada per unanimitat.

Debat de les mocions

El plenari també ha debatut diferents mocions. Una primera, conjunta de tots els grups municipals, per donar suport a les mesures contra l’exclusió financera; una segona, presentada per ERC Deltebre, per a la cessió dels actius immobles de la Sareb, que ha estat aprovada per unanimitat; I, finalment, una tercera en contra de la bretxa salaria, que també ha estat aprovada per unanimitat.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -