14.3 C
Amposta

El pintor ebrenc Miquel Paton va realitzar una intervenció artística a la capella dels Prats d’Alcanar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El divendres 16 d’agost de 2019 la Sala d’Actes de la Biblioteca Trinitari Fabregat d’Alcanar va acollir la presentació de l’obra de Miquel Paton. Aquest dimarts, 2 de juny, televisions locals de Catalunya, entre elles el Canal Terres de l’Ebre, van emetre un reportatge sobre aquesta intervenció enregistrat pel mateix Canal Terres de l’Ebre.

L’estiu de 2015, la família Rosàs Tosas va encarregar a l’artista Miquel Paton de portar a terme una intervenció artística a la capella dels Prats, amb l’objecte de crear una nova pintura per a l’espai central del retaule barroc, ubicat a la capella de la seua propietat, al bell mig dels prats canareus.

La composició d’aquesta obra havia de dialogar amb una icona exempta de la Mare de Déu, titular de la capella. Després de la intervenció, podem veure el retaule emmarcant una nova pintura feta a l’oli sobre llenç de cotó, encolat sobre tauler fenòlic de 12 mm, de dimensions 230 x 155 cm. L’obra s’inspira en l’estructura interna dels retaules barrocs i en la cartografia del territori més proper. La gamma cromàtica emprada sorgeix dels colors del pas de les estacions. La contemplació del conjunt ens convida a la introspecció, elevant la mirada des de camps i horts fins als blaus de llum i cap a l’infinit.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -