14.3 C
Amposta

El PDeCAT no tolera “el festival de revenja i càstig” de l’estat espanyol en les detencions d’independentistes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Partit Demòcrata ha emès un comunicat aquest dimecres afirmant que “de nou a Catalunya som testimonis d’una operació policial espectacular contra l’independentisme polític i social”. Un dia després de l’efemèride dels tres anys la declaració d’independència del Parlament de Catalunya. Aquest dimecres matí “hem assistit a la detenció de diversos empresaris per investigar el suposat finançament de diversos aspectes del procés independentista”. La Guàrdia Civil ha entrat a una trentena de punts d’arreu del país: ajuntaments, domicilis particulars, seus d’empreses. “De nou un nou espectacle d’imatges inculpatòries”, segons el PDeCAT.

PDeCAT: “De nou tastar la fel de l’Estat espanyol. Com estan patint els presos polítics i els exiliats. La repressió es manté”. El Partit Demòcrata “no pot tolerar aquesta manera d’actuar de l’Estat espanyol. Diem prou a aquest festival de la revenja i del càstig. La nostra aposta és política. Una aposta decidida i ferma pel diàleg i la normalització de la vida política del país. Perquè en joc està la confiança en les institucions i per tant la convivència de la societat catalana. La política catalana necessita ara de solidaritat i, per tant, de complicitat. La política espanyola necessita ara més que mai abandonar la cuirassa del no a tot i impedir que siguin dubtoses actuacions judicials les que marquin les relacions polítiques”.

El partit assegura que sempre han respectat les actuacions judicials, “creiem en l’Estat de Dret com a garant de la política, que és la representació de tots els ciutadans”. Ara bé, “l’oportunisme i l’esperit de revenja han acompanyat en els darrers temps les actuacions de policials i judicials respecte al món independentista”. Els detinguts i investigats “tenen tota la nostra solidaritat, basant-nos en la presumpció d’innocència per principi sí, però també en que determinada acció política, determinada manera de pensar, és legítima”.

El Partit Demòcrata assegura que seguirà treballant per assolir “un diàleg polític real, fidel i sostingut per tal de poder oferir solucions al conflicte entre Catalunya i Espanya”. El PDeCaT diu que es pot caure “en cap provocació i, malgrat tots el greuges, seguirem sent propositius. L’esforç paga la pena tenint en compte l’objectiu: la llibertat del nostre país, amb la independència de Catalunya”.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -