14.3 C
Amposta

El pavelló esportiu dels Josepets i els bous dels reguers han estat els temes principals del darrer ple ordinari de Tortosa

En aquesta sessió plenària també va renunciar al càrrec de regidor Sergi Arnau, de la CUP que serà presidit per Selene Alberich

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En el ple ordinari del mes de juny, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, va anunciar que l’Ajuntament ha arribat a un acord amb el Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports per modificar el programa esportiu de l’antic col·legi Sant Josep i ampliar el termini d’execució de la subvenció d’1,5 milions d’euros fins al març de 2026. Aquesta subvenció va ser concedida el 2022 i ara, amb el nou pla, es busca adaptar el projecte a les necessitats esportives de la ciutat i preservar les edificacions amb valor patrimonial.

El projecte original, que preveia la construcció d’un gran pavelló esportiu, ha estat reconsiderat pel govern municipal. Segons l’alcalde Jordan, el pla inicial no és viable“, ja que requeria una inversió mínima de 6 milions d’euros i tenia un gran impacte negatiu en una zona amb valor patrimonial. La nova proposta inclou la construcció d’una sala esportiva coberta, la rehabilitació de les naus existents i la definició d’un projecte global per als Josepets, amb usos esportius, culturals i socials.

En el mateix ple, la moció de Junts per Tortosa que instava el govern municipal a construir un pavelló esportiu tipus PAV-2 a l’antic col·legi Sant Josep va ser rebutjada. La moció va rebre els vots en contra de Movem Tortosa-PSC, ERC i la CUP, mentre que Junts per Tortosa va votar a favor. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, va criticar la decisió del govern, acusant-lo de “hipotecar el futur de les instal·lacions dels Josepets” amb la construcció d’una sala esportiva en lloc d’un pavelló complet.

Roigé va expressar la seva preocupació per la manca d’ambició del govern municipal i la renúncia a una oportunitat per donar resposta a les necessitats de les entitats i clubs esportius de la ciutat. A més, va destacar que l’ampliació del termini d’execució de la subvenció era necessària, ja que, segons ella, no hi havia temps suficient per completar el projecte inicial abans del març de 2026.

A banda d’aquest tema, el ple ordinari també va aprovar les dates de celebració dels correbous als Reguers, que tindran lloc els dies 22 i 23 de juny. I, finalment, en aquesta sessió va renunciar al càrrec de regidor Sergi Arnau, de la CUP que serà presidit per Selene Alberich.

Redacció L.P.

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -