14.3 C
Amposta

El Parlament insta el Govern a crear una línia de finançament per a crear vestidors femenins en instal·lacions esportives de pobles petits

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Parlament de Catalunya, a instàncies del grup parlamentari de Junts per Catalunya, ha acordat instar el Govern la creació d’una línia de finançament per als ajuntaments catalans de menys de 5.000 habitants per dur a terme la construcció d’espais municipals per a l’adaptació o construcció de vestidors femenins.

L’objectiu de la iniciativa és que les instal·lacions esportives de petits municipis tinguin vestidors separats i adaptats per a nenes i nens per evitar que hagin de compartir-los.

“Cal facilitar les coses perquè els municipis ens hi puguem acollir, facilitar tràmits i facilitar la redacció de projectes als municipis amb menys recursos”, ha manifestat la diputada ebrenca Irene Negre durant la seua intervenció a la comissió d’Afers Institucionals. En aquest sentit, la proposta de resolució aprovada també insta a obrir la convocatòria d’una línia de subvencions dins l’anualitat 2023 en el marc del programa “Més esport, més país” donant preferència als que ja disposen d’equip de futbol femení en competició o de xiquetes inscrites al futbol base. 

La iniciativa preveu incloure aquest tipus d’actuacions en les properes convocatòries de subvencions al món local que es facin des del Govern.

Finalment, la diputada de Junts a les Terres de l’Ebre, ha explicat que aquesta proposta neix fruit d’una petició rebuda per part de la Unió Esportiva Aldeana a l’Ajuntament de l’Aldea. “En aquesta entitat, els àrbitres posaven a totes les actes la incidència que no tenien vestidors femenins o prou vestidors per poder atendre les necessitats dels equips mixtes” ha dit. Una problemàtica que ha pogut copsar en diferents instal·lacions esportives d’altres indrets del territori.   

La proposta de resolució ha estat aprovada per tots els grups parlamentaris.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -