14.3 C
Amposta

El Parc Natural dels Ports ultima el dossier de candidatura a la Carta Europea de Turisme Sostenible

El dossier de candidatura es lliurarà a la federació EUROPARC abans del final de 2021

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des que, al febrer de 2021, es constituís el fòrum permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural dels Ports, s’ha treballat intensament per establir els canals de comunicació i de participació que han permès l’elaboració consensuada dels documents clau d’aquest procés. Al juny, el fòrum permanent va validar la diagnosi, a partir de la qual es va dissenyar l’estratègia, també validada pel fòrum abans de l’estiu.

Pla per implementar la CETS

Aquest dilluns ha tingut lloc la quarta reunió del fòrum permanent per exposar i validar el pla d’acció. Els membres del fòrum van rebre l’esborrany amb antelació per poder fer-hi aportacions i esmenes, que han estat incorporades al document final. En aquesta sessió telemàtica s’ha explicat la feina feta i s’ha presentat el pla d’acció que, igual que la diagnosi i l’estratègia, és fruit del treball col·laboratiu de tots els agents implicats, dels membres del fòrum permanent, de les comissions sectorials i del grup de treball.

En la trobada han intervingut Francesc Gas, president de la Junta Rectora del Parc Natural dels Ports; Enric Adell, diputat delegat del Servei d’Assistència Municipal de la Diputació de Tarragona; i Jesús Gómez, director del Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre. Ha fet la cloenda Josep Forasté, diputat delegat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona. Tots quatre han coincidit a agrair la feina feta i remarcar que la CETS esdevindrà un instrument útil per al desenvolupament sostenible als pobles del Parc i al seu àmbit d’influència, vetllant per una activitat turística respectuosa amb el paisatge, amb la gent i amb l’entorn natural. De tot aquest procés participatiu, han destacat especialment la funció impulsora de la cogovernança com la millor manera de reeixir en aquelles polítiques plantejades a escala territorial. Com a representants de cada una de les institucions han reiterat el suport a la carta i han encoratjat a treballar-hi amb il·lusió, aportant idees i solucions per un futur millor.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -