14.3 C
Amposta

El Pacte Nacional de Salut obre ara un procés participatiu per incorporar l’opinió de la ciutadania

Els experts lliuren al conseller Balcells la proposta per transformar el sistema sanitari català

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una comissió de 54 experts ha lliurat al conseller de Salut, Manel Balcells, la proposta per transformar el sistema sanitari de Catalunya. L’estudi s’engloba en el compromís que el conseller va adquirir el gener de l’any passat al Parlament per blindar i modificar el sistema de salut en finançament i model i per abordar reptes de present i de futur. La comissió ha lliurat el document al conseller en el marc de la reunió que el Pacte Nacional de Salut ha celebrat aquest dilluns a la tarda. Ara s’obre un procés participatiu per incorporar a la proposta l’opinió de la ciutadania. El període estarà obert des d’aquest dimarts i fins al 18 de febrer. Les recomanacions dels experts estaran a disposició de tothom a la plataforma Participa Gencat.

“Avui tenim un document fet per experts molt contrastats que ens permet treballar. Tenim el document, tenim el mètode i tenim un equip disposat a escoltar. Anirem buscant els consensos per arribar a un acord final”, ha indicat Balcells en el marc de la reunió, que s’ha celebrat a l’Espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat.

La primera reunió plenària del Pacte Nacional de Salut celebrada el juny de l’any passat va aplegar membres del Govern, representants d’entitats ciutadanes, grups parlamentaris, organitzacions sanitàries, corporacions professionals, sindicats, societats del coneixement i entitats municipalistes.

Es van crear els diferents grups d’experts que treballen en set grans àmbits: el sistema de salut, els professionals, la sostenibilitat, la governança, la recerca i la innovació, l’avaluació i, finalment, la transformació digital.

El document presentat avui recull 13 reptes i 67 accions recomanades que, d’acord a l’evidència disponible i al màxim consens entre els experts, ha de servir de base per a la discussió del plenari que ha de definir els acords definitius.

El treball per arribar a aquests acords també inclourà les aportacions ciutadanes i s’estendrà del febrer al maig, amb la previsió de disposar del text definitiu el juny del 2024, quan es presentarà en plenari el text definitiu del Pacte Nacional de Salut.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -