AgendaCulturaEbreNotícies

El Museu de Tortosa obre aquest cap de setmana amb accés gratuït per a tothom

La iniciativa s'emmarca en la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni 2019

Aquest diumenge el Museu de Tortosa obrirà les seves portes amb accés gratuït per a tothom des de les onze del matí fins a dos quarts de dos de la tarda. La iniciativa s’ha produït en motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni, un esdeveniment obert a tothom i que pretén donar a conèixer la riquesa i atractiu del patrimoni cultural tortosí. Amb aquest objectiu, les jornades busquen ser una gran oportunitat per crear i estrènyer els vincles entre la societat ebrenca i el patrimoni cultural tortosí.

Cartell de les Jornades de Patrimoni Cultural / Font: Ajuntament de Tortosa

Dintre d’aquestes jornades, i amb la mateixa intenció, el Museu de Tortosa també ha estat d’accés gratuït aquest divendres i dissabte, en aquest cas, de deu del matí a dos quarts de dos de la tarda i de quatre a dos quarts de set de la tarda. Les Jornades Europees de Patrimoni d’aquest any van començar divendres amb un tast de vi al pati del museu i amb la participació lúdica i poètica de diLLUMs d’Arts al Forn. A continuació, a les 10 de la nit, el compositor i pianista Lluís Capdevila va omplir de música i d’assistents el museu de la capital del Baix Ebre amb la presentació del seu darrer àlbum, “Cinematic Radio”.

Concert de Lluís Capdevila a l’interior del Museu de Tortosa / Font: Ajuntament de Tortosa

El Museu de Tortosa, actualment situat a l’Antic Escorxador de la capital ebrenca, és una entitat centenària. La transformació urbana de la ciutat a les darreries del segle XIX, l’enderrocament de les muralles, la urbanització dels eixamples i la descoberta d’abundants elements arqueològics van afavorir la creació d’aquest museu municipal l’any 1900. Després de viure uns quants canvis d’ubicació al llarg de la seva història, l’any 2012 es trasllada a l’Antic Escorxador de Tortosa i aconsegueix reobrir les seves portes al públic de forma permanent.

Redacció: Jordi Gaya

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close