14.3 C
Amposta

El Montsià, la comarca ebrenca més afectada per la sequera amb més de 60 dies sense pluja

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La falta de precipitacions dels últims dos mesos i mig ja afecta conreus de secà, al cereal, els boscos i també a les reserves d’aigua dels embassaments catalans. Una situació que, si no plou durant les pròximes setmanes, s’hauran de dur a terme mesures de prevenció, de gestió, d’estalvi i, fins i tot, si fos el cas, de restriccions.

Fa molts dies que no plou. A les Terres de l’Ebre fa 30 dies que no plou, però aquesta xifra augmenta en alguns punts i la comarca més afectada per aquesta sequera és el Montsià, on els municipis de la Sénia i Ulldecona acumulen més de 60 dies sense pluja i una part de la comarca 40 i 45 dies. D’altra banda, en una part del Montsià i del Baix Ebre fa 35 dies que no plou, igual que al nord de la Ribera d’Ebre, a Flix i Riba-roja d’Ebre.

Aquestes xifres no son les pitjors de Catalunya, ja que hi ha zona on fa 75 dies que no plou com és a Berga, Granollers, Figueres, Ripoll, Girona, Igualada, Tarragona o Reus. La poca neu del Pirineu, tampoc ajudarà gaire a l’increment de les reserves d’aigua quan arribi el temps de la fosa. Si bé la temporada va començar molt bé, amb grans gruixos a tot el Pirineu, la falta de nevades i les pujades fortes de temperatura pels volts de Cap d’Any i a finals de gener han reduït molt la presència de la neu.

Les reserves d’aigua a les conques internes de Catalunya es troben al 56%, una xifra que dista molt del 75% de mitjana dels últims deu anys. També es nota la falta d’aigua als pantans catalans situats a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Actualment, amb les precipitacions que s’esperen no n’hi haurà prou per revertir la falta d’aigua. Serviran per apaivagar una mica la set, però no seran generals ni generoses. Les situacions de sequera només es resolen amb mesos molt plujosos.

Dies sense pluja a Catalunya | Meteo.cat

Font: CCMA

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -