14.3 C
Amposta

El jaciment de Sebes a Flix debat com integrar els vestigis de la guerra civil i fer més didàctica la casa ibera

El complex arqueològic completa la consolidació i connexió de la necròpolis i els dos poblats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Després de finalitzar, fa unes setmanes l’adequació i l’itinerari de tot el complex arqueològic de Sebes, la necròpolis i els dos poblats dels segles III-IV i VII (ANE), a Flix (Ribera d’Ebre), ha començat el debat sobre altres millores patrimonials i didàctiques que pot incorporar. D’una banda, cal decidir si s’adeqüen i s’integren a l’espai les trinxeres que es conserven de la guerra civil espanyola. També es vol adequar la casa ibera reconstruïda amb materials que descriguin la vida quotidiana en aquest poblat de Sebes. La regidora de Cultura i Patrimoni de Flix, Cristina Ferrús, s’ha compromès a treballar per trobar ajuts i dur a terme aquestes propostes que consolidaran el jaciment com un dels més didàctics de l’entorn.

Les útlimes actuacions, de 2023, van permetre acabar la consolidació dels murs existents i va habilitar un itinerari per comunicar els diferents sectors del jaciment, la necròpolis, el carrer principal i l’habitatge reconstruït del segle VII i el poblat del segle III-IV (ANE) que hi ha a la part més alta del turó. Per a l’arqueòleg Jordi Morer, la voluntat final és “afegir un nou punt d’interès que complementi la visita a un paratge natural singular”. “Com més comprensible, més estimat pel visitant”, ha defensat.

Amb l’associació cultural La Cana també debaten si cal consolidar i vincular les trinxeres i altres vestigis que hi ha a la zona de la guerra civil espanyola. “Eren llocs molt estratègics que també es van escollir per defensar-se” durant la Batalla de l’Ebre, com a apuntat Jaume Masip. “Continuarem treballant per acabar de consolidar aquests vestigis històric, sobre tota la història de la població, amb idees novenes com reconstruir una casa per entendre molt més la civilització iber”, ha afegit la regidora Cristina Ferrús.

La regidora Cristina Ferrús, l’arqueòleg Jordi Morer, i el president de la Cana Jaume Masip en visita al jaciment de Sebes. ACN

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -