14.3 C
Amposta

El jaciment de Kum-Castellet de Banyoles s’incorpora al 24è Cap de Setmana Ibèric amb activitats teatralitzades i visites guiades

El programa d'activitats inclou visites guiades a càrrec dels arqueòlegs responsables de les excavacions i una visita teatralitzada pensada per al públic familiar

El més vist

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

El jaciment ibèric de Kum-Castellet de Banyoles, situat a Tivissa, formarà part de la 24a edició del Cap de Setmana Ibèric, que tindrà lloc aquest cap de setmana, del 5 i 6 d’octubre. El jaciment oferirà diverses activitats per donar a conèixer la història i la cultura dels antics pobles ibèrics a les Terres de l’Ebre, organitzades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural en col·laboració amb l’Ajuntament de Tivissa.

El programa d’activitats inclou visites guiades a càrrec dels arqueòlegs responsables de les excavacions i una visita teatralitzada pensada per al públic familiar titulada “L’aigua corrent, no fa mal a la gent”, que explorarà l’ús de l’aigua des de l’època ibèrica a través de dos personatges, Naim i Asdrúbal. Aquesta visita es farà tant el dissabte com el diumenge a les 10.30 h i estarà conduïda per Iber. Arqueologia, Patrimoni i Turisme, l’empresa encarregada de les visites guiades als monuments i jaciments de la zona.

A més, s’han organitzat diverses visites guiades a la ciutat ibèrica de Kum-Castellet de Banyoles que es faran el dissabte a les 12.00 h i 18.00 h i el diumenge a les 12.00 h. Algunes d’aquestes visites inclouran un tast de cervesaIberika“.

La ciutat ibèrica de Kum-Castellet de Banyoles, pertanyent a la tribu dels Ilercavons, és un dels assentaments urbans més importants de la Catalunya meridional, amb una gran riquesa arqueològica. Les troballes fetes, conegudes com el “Tresor de Tivissa”, inclouen joies, monedes i peces votives ibèriques de gran valor, datades al segle III aC.

Aquest cap de setmana, impulsat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), té com a objectiu dinamitzar els jaciments ibèrics i difondre la història i la cultura dels pobles ibers de Catalunya.

Per a participar en les activitats, és necessari fer reserva prèvia trucant al 977638556 o enviant un correu electrònic a reservesmonuments.acdpc@gencat.cat.

Redacció

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -