14.3 C
Amposta

El Gran Concert de la Cinta recupera la música que es feia a la Catedral de Tortosa durant el barroc

El concert tindrà lloc el dissabte dia 9 de setembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Orquestra Harmonia del Parnàs i el cor Ad Libitum oferiran el dissabte 9 de setembre a partir de les 20 hores, a la nau central de la  Catedral de Santa Maria de Tortosa, el Gran Concert de la Cinta que organitza un any més la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta. Amb el títol “Oh Feliz Tortosa” es podrà recordar una gran part de la música que es podia escoltar a la seu durant el barroc.

Al concert sonaran les composicions del mestre de música que va exercir el magisteri de la catedral durant gairebé quatre dècades, Josep Escorihuela, de qui s’interpretaran diverses composicions dedicades a la Mare de Déu de la Cinta i per primera vegada des de l’època, l’obra “Querúbiques milícies”. Al costat d’aquestes obres, també es podran escoltar peces del mestre de capella de València José Pradas, ja que aquest músic va compondre també obres per ser interpretades a la catedral de Tortosa, com és el cas de la seva nadala a la Verge de la Cinta “Trono sagrado de luces”.

L’Orquestra Harmonia del Parnàs interpreta habitualment obres anteriors a l’any 1800 amb instruments i criteris històrics, partint de la investigació musicològica de manuscrits musicals de tot el món. Ha estat convidada als més importants festivals d’arreu del món, completant gires amb molt d’èxit pels Estats Units, l’Amèrica Llatina i Europa. A tot això cal sumar la batuta de Marian Rosa Montagut considerada una gran musicòloga i especialista en música antiga i barroca Per la seva banda del Cor Ad Libitum, un cor de cambra de València, abasta un repertori que va des de la polifonia clàssica fins a les creacions del segle XXI, tant a cappella com a acompanyament instrumental. Al seu palmarès compten amb premis molt destacats del panorama musical estatal. La direcció del cor anirà a càrrec de Francesc Gamón, i tindrà la participació com a solistes de les sopranos Belén Roig i Marina Cuesta.

La venda anticipada d’entrades per al Gran Concert de la Cinta, un donatiu de 15 euros, es pot fer anticipadament a les Agències Hifetours a Tortosa, i també minuts abans de l’actuació al mateix claustre de la Catedral. L’actuació compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona.

Gran Concert de la Cinta 2023

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -