14.3 C
Amposta

El Govern presenta una inversió rècord de 120 M€ en formació professional per a col·lectius amb problemes estructurals

Es preveu arribar a unes 40.000 persones a través de 3.000 cursos que ampliïn les competències dels participants

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Govern farà una inversió rècord de 120 milions d’euros destinats a la formació professional de col·lectius amb problemes estructurals, incrementant en un 40% la xifra respecte l’any passat. El departament d’Empresa i Treball impulsarà 3.000 cursos a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb l’objectiu d’arribar a unes 40.000 persones i incrementar les seves competències per integrar-se al mercat laboral. Es preveu que d’aquestes, un 60% siguin dones, arribar a uns 16.000 interessats de més de 45 anys i uns 12.000 de menys de 30, i que del conjunt unes 24.000 no tinguin estudis post-obligatoris. La formació se centrarà en aquells sectors productius i d’alta demanda, així com aquells en línia amb els objectius del Govern.

Els col·lectius que es prioritzaran per a la formació prevista són aquelles persones amb dificultats especials d’inserció al món laboral o que estan en situació de vulnerabilitat social, així com les que no cobren prestació d’atur o no hi tenen dret o les que tenen una baixa qualificació professional. També els més joves de 30 anys, les persones que necessitin completar la formació per assolir un certificat, aquells beneficiaris de programes que requereixin formar part de cursos i els sol·licitants de protecció internacional.

“L’objectiu és clar, oferir noves oportunitats laborals a les persones en situació d’atur o que volen canviar de feina, i oferir a les empreses el personal tècnic qualificat que necessiten per seguir guanyant competitivitat”, ha destacat6 Aragonès.

En aquest sentit, l’oferta formativa se centrarà en les àrees prioritàries: “Són aquelles on sabem que hi haurà més recorregut perquè són estratègiques i que ens demana el teixit empresarial del país”, ha afegit Torrent. Entre aquestes, hi figuren personal de manteniment, soldadura o fabricació mecànica, entre d’altres.

També s’inclouen especialistes d’alt nivell, nivells de qualificació 4 i 5 en àmbit digital, ambiental, de transports i social, però també aquelles especialitats alineades amb els àmbits de transformació del Govern com l’ecologia o els sistemes fotovoltaics. Aquelles que també vagin en línia amb el Pacte Nacional per la Indústria també s’incorporen.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, parla des del faristol sota la mirada del president de la Generalitat, Pere Aragonès, després d’una visita al centre tecnològic Eurecat. ACN

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -