14.3 C
Amposta

Albert Salvadó proposa un gran acord de projectes estratègics de les Terres de l’Ebre

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó Tenesa, pronuncia la conferència de l’acte institucional de la Diada: “Disposar d’un Catalunya Sud connectat en la xarxa ferroviària al sistema portuari i a Europa acaba generant unes oportunitats de futur per al nostre territori que hem de ser capaços d’aprofitar”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En un acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a les Terres de l’Ebre aquest dissabte, el Delegat del Govern, Albert Salvadó Fernandez, ha cridat a la necessitat d’establir un gran acord de projectes estratègics per a aquesta regió. L’acte també va comptar amb la participació del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena Garcia, i va reunir una ampla representació institucional i dels agents econòmics i socials de les Terres de l’Ebre.

Entre els projectes estratègics destacats per Salvadó es troben l’Estratègia Delta, el Fons de transició nuclear, el desenvolupament industrial i econòmic del polígon Catalunya Sud, així com la millora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i el nou hospital de les Terres de l’Ebre, i la transformació de la C-12.

Salvadó va insistir en la importància de generar consens i concertar accions i projectes, fomentar la col·laboració públicoprivada i comptar amb la universitat de la regió. També va subratllar la necessitat de fer projectes compartits en lloc de reclamar la paternitat individual, per aconseguir un avanç efectiu i sostenible.

El delegat del Govern va abordar també les pluges torrencials que han afectat la comarca del Montsià aquesta setmana i va reconèixer la feina dels Bombers, els cossos d’emergències i seguretat, així com dels alcaldes i veïns dels municipis afectats. Va destacar la importància de pensar en solucions que contemplin els fenòmens climàtics no esporàdics i de treballar per reduir els riscos en aquestes zones més vulnerables.

Pel que fa a la campanya de la Diada d’enguany, centrada en la diversitat lingüística catalana sota el lema “Una llengua, molts accents”, Salvadó va defensar la riquesa de la variant dialectal de les Terres de l’Ebre i va cridar a utilitzar-la, sobretot en actes públics, com a nexe d’unió entre els diferents pobles de parla catalana.

L’acte va concloure amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya, “Els Segadors”, acompanyat musicalment pel clarinetista Oriol Navarro Valls de La Sénia.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -