14.3 C
Amposta

El Govern inverteix 7,7 MEUR per connectar amb fibra òptica de la Generalitat les Terres de l’Ebre

El 70% dels habitants de les Terres de l’Ebre disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat i quedaran connectats un total de 22 municipis

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

Dones, adolescents i joves, són més immunes al coronavirus segons mostra un estudi de seroprevalença

Un estudi de seroprevalença , que permet saber de manera aproximada quin és el nivell d'immunitat que ha desenvolupat la població respecte a una...
- Advertisement -
- Advertisement -

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat avui el projecte de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, que consta de nou trams i afecta a quatre comarques: el Montsià, Terra Alta, Baix Ebre i Ribera d’Ebre.

Un cop finalitzades les obres d’aquest projecte, el 70,4% dels habitants de les Terres de l’Ebre disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2021. La vegueria passa de tenir 73.755  habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 51.894 habitants nous.

Amb una inversió de 7.751.695 euros, s’estendran 125,5 quilòmetres nous de fibra òptica, que se sumaran als 171,8 quilòmetres ja existents a la vegueria, i permetran connectar un total de 15 municipis nous i 5 nuclis. D’aquesta manera, la comarca passa de tenir set municipis connectats (Amposta, El Pinell de Brai, Gandesa, L’Ametlla de Mar, Tortosa, Móra la Nova i Móra d’Ebre) a tenir-ne 22 amb la incorporació de: Masdenverge, Santa Bàrbara, Freginals, Ulldecona, La Sènia, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Vilalba dels Arcs, La Pobla de Massaluca, Bot, Horta de Sant Joan, Arnes, Prat de Compte, Deltebre i Riba-roja d’Ebre. Els nuclis que quedaran connectats són: Les Ventalles, Sant Joan del Pas, El Castell, Balada i La Cava. Les obres també connectaran sis polígons industrials, que se sumaran als 11 que ja tenen connexió. El Govern ja va invertir 4.306.001 euros a les Terres de l’Ebre, i amb aquest projecte, en total el Govern haurà invertit a la vegueria 12.057.696 euros.

 

Desplegament per comarques

Pel que fa a la comarca del Montsià, el 82,9% de la població quedarà connectada. La comarca passa de tenir 20.738 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a tenir-ne 55.934. Amb una inversió de 3.484.232 euros, que se sumen al milió ja invertit al Moianès, s’estendran 60 quilòmetres nous de fibra òptica, que també se sumen als 23 quilòmetres ja existents. Així doncs, la comarca passa de tenir el municipi d’Amposta connectat a tenir-ne vuit en total, més quatre nuclis i deu polígons industrials.

  • Tram Amposta – La Sènia

Amb una inversió de 2.442.152 euros, s’estendran 37,7 quilòmetres de fibra òptica de la Generalitat donant cobertura a un total de 17.104 habitants, corresponents als municipis de Masdenverge, Santa Bàrbara, Freginals, Ulldecona i La Sènia. També quedaran connectats els nuclis de Les Ventalles, Sant Joan del Pas i El Castell, i cinc polígons industrials.

  • Tram Amposta – Sant Carles de la Ràpita

S’estendran 9,9 quilòmetres de fibra òptica, que connectarà el municipi de Sant Carles de la Ràpita i els seus 14.611 habitants, amb una inversió de 237.538 euros.

  • Tram Amposta – Sant Jaume d’Enveja

S’invertiran 804.542 euros, que serviran per estendre 12,4 quilòmetres de fibra òptica per connectar els 3.481 habitants del municipi de Sant Jaume d’Enveja  i el seu nucli Balada.

Respecte a la comarca de la Terra Alta, el 64,2% de la població quedarà connectada. La comarca passa de tenir 4.081 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a tenir-ne 7.384. Amb una inversió de 3.762.878 euros, que se sumen als 506.001 euros ja invertits a la Terra Alta, s’estendran 57,8 quilòmetres nous de fibra òptica, que també se sumen als 11 quilòmetres ja existents. D’aquesta manera, la comarca passa de tenir els municipi del Pinell de Brai i Gandesa connectats a tenir-ne vuit en total.

  • Tram Gandesa – Vilalba dels Arcs

S’estendran 8,8 quilòmetres de fibra òptica, que connectarà el municipi de Vialba dels Arcs i els seus 625 habitants, amb una inversió de 575.956 euros.

  • Tram Vilalba dels Arcs – La Pobla de Massaluca

S’invertiran 686.157 euros, que serviran per estendre 10,5 quilòmetres de fibra òptica per connectar els 318 habitants del municipi de La Pobla de Massaluca.

  • Tram Gandesa – Arnes

Amb una inversió de 1.889.819 euros, s’estendran 29,1 quilòmetres de fibra òptica de la Generalitat donant cobertura a un total de 2.177 habitants, corresponents als municipis de Bot, Horta de Sant Joan i Arnes.

  • Tram Cruïlla carreteres T-334/T-333 (Horta de Sant Joan) – Prat de Comte

S’estendran 9,4 quilòmetres de fibra òptica, que connectarà el municipi de Prat de Compte i els seus 183 habitants, amb una inversió de 610.946 euros.

En relació amb la comarca del Baix Ebre, les obres projectades afecten el tram Sant Jaume d’Enveja – La Cava. Amb elles, el 66,5% de la població quedarà connectada, i la comarca passa de tenir 40.159 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a tenir-ne 51.664. Amb una inversió de 120.388 euros, que se sumen als 2.590.000 euros ja invertits al Baix Ebre, s’estendran 1.8 quilòmetres nous de fibra òptica, que també se sumen als 115,6 quilòmetres ja existents. Així doncs, la comarca passa de tenir dos municipis connectats (l’Ametlla de Mar i Tortosa) a tenir-ne tres amb la incorporació de Deltebre i el seu nucli la Cava, més sis polígons industrials que ja estan connectats.

Les obres projectades a la comarca de la Ribera d’Ebre, afecten el tram Flix – Riba-roja d’Ebre. Un cop acabades es preveu que el 45,2% de la població quedarà connectada. La comarca passa de tenir 8.777 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a tenir-ne 9.889. Amb una inversió de 384.197 euros, que se sumen als 210.000 euros ja invertits a la Ribera d’Ebre, s’estendran 5,9 quilòmetres nous de fibra òptica, que també se sumen als 22,2 quilòmetres ja existents. D’aquesta manera, la comarca passa de tenir dos municipis connectats (Móra la Nova i Móra d’Ebre) a tenir-ne tres amb la incorporació de Riba-roja d’Ebre, més un polígon industrial.

Les obres, previstes per al 2021, s’inclouen en l’acord de Govern del 4 d’agost per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica al territori.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

El COPATE organitza una jornada telemàtica per tancar el projecte Life Clinomics

Després de prop de quatre anys de treball, el projecte Life Clinomics, que ha estudiat la vulnerabilitat de les Terres de l’Ebre al canvi...

El Procicat confirma que Catalunya no avançarà de tram dilluns per un “canvi brusc dels indicadors”

El Procicat ha confirmat aquest dijous que Catalunya no avançarà de tram dilluns per un "canvi brusc dels indicadors", segons ha explicat la consellera...

Unió de Pagesos convoca una tractorada com a rebuig al pla Delta del govern espanyol

Unió de Pagesos (UP) rebutja l'estratègia anunciada pel Ministeri de Transició Ecològica que, segons destaca el sindicat, implica un retrocés de 500 metres en...

La nuclear d’Ascó fa el simulacre anual d’emergència amb un equip reduït per adaptar-lo a la pandèmia

L'Associació Nuclear Ascó-Vandellós (ANAV) ha fet aquest dijous al matí el simulacre anual d'emergències internes a la nuclear d'Ascó (Ribera d'Ebre). De manera excepcional...

Acabades les millores d’alguns trams de la C-12 a l’Ebre amb una inversió de 5 MEUR

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat aquest dijous les actuacions de millora del ferm i estabilització de talussos que s'acumulen els...
- Anunci -
- Anunci -