14.3 C
Amposta

El Govern es torna a negar a traure els bous de l’Illa de Vinallop perquè “suposaria sacrificar-los”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

ACN.- Malgrat l’amenaça dels ecologistes de denunciar el Govern si no treu els bous de l’Illa de Vinallop perquè estan en risc espècies botàniques protegides, el delegat a les Terres de l’Ebre ha refermat la voluntat de mantenir-los, esterilitzar-los i alimentar-los ja que, en cas contrari, i en compliment amb la llei de traçabilitat, caldria sacrificar els braus.

Tant els ecologistes amb el cas de l’Illa dels Bous del riu Ebre, com la DO Terra Alta amb els parcs eòlics han amenaçat, recentment, a denunciar el Govern. El Gepec-EdC no descarta portar a instàncies judicials el que consideren un cas de prevaricació, per suposat incompliment de la normativa de Reserva de Fauna Salvatge de l’Illa de Vinallop, protegida també amb la Xarxa europea Natura 2000, per l’encàrrec a un ramader i un veterinari de l’avaluació i l’esterilització dels animals, perquè deixin de reproduir-se. L’entitat ecologista considera que es tracta d’una activitat ramadera i silvícola que prohibeix la normativa i demana que es treguin els bous de l’illa perquè estan en risc “els valors botànics” de l’espai, on hi ha “comunitats fluvials de conservació prioritària” i espècies “molt rares i protegides per la llei”, com és el lligabosc de riu (Lonicera biflora).

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha refusat aquesta petició perquè caldria sacrificar els animals. “No permetrem que els bous s’hagin de matar”, ha refermat. Pallarés ha insistit que la proposta del Govern d’esterilitzar-los i alimentar-los els anys que els quedin de vida, és una situació “provisional” per acabar amb una problemàtica que ve de lluny. “Els bous fa vint anys que estan allí i els animals es mengen les plantes si no tenen altre menjar. Des de la delegació del Govern i des del Departament de Territori, de cap manera, volem més imatges d’animals morts o famèlics”, ha defensat.

Pallarés ha negat que s’estigui creant cap infraestructura ramadera a l’Illa de Vinallop i ha assenyalat que durant tres mesos, un veterinari, amb l’ajuda d’un ramader, i amb la construcció “d’estructures mínimes per poder treballar, que no són corrals”, es sanejarà els braus i s’esterilitzarà el sexe majoritari. El resultat d’aquesta feina serà el punt de partida, a l’estiu, per obrir un concurs públic de gestió dels animals fins que s’extingeixin de l’illa del riu.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -