14.3 C
Amposta

El Govern encarrega un pla que ha d’establir els criteris per la instal·lació de renovables

El document determinarà les directrius per distribuir arreu del territori les instal·lacions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El consell executiu ha aprovat aquest dimarts encarregar l’elaboració del Pla Territorial Sectorial per a la planificació i implantació de les energies renovables a Catalunya, el document que ha d’establir els criteris generals per instal·lar aquest tipus de plantes arreu del país, així com les directrius per distribuir-les arreu del territori i per minimitzar-ne l’impacte. A més, el text, que elaborarà l’Institut Català d’Energia (ICAEN), haurà de facilitar les fites necessàries per aconseguir un model energètic descarbonitzat el 2050 i establir, si cal, l’obligació de reserva de sòls per a aquest tipus d’instal·lacions renovables.

Aquest pla ha de permetre la instal·lació del contingent renovable necessari per fer efectiva la transició energètica i la neutralitat climàtica a Catalunya el 2050.

Segons els càlculs del Govern, caldrà instal·lar 12.000 MW renovables addicionals l’any 2030 i gairebé 62.000 MW l’any 2050 per comptar amb un sistema elèctric totalment descarbonitzat. Per fer-ho, caldrà ocupar el 2,5% del territori català per a usos energètics.

L’elaboració del pla haurà de tenir en compte aspectes energètics, mediambientals, culturals, paisatgístics, socials, econòmics, de desenvolupament industrial o de sobirania alimentària, entre d’altres, per cercar un equilibri.

El document haurà de tenir una visió global de Catalunya, incorporar criteris de cohesió territorial com el reequilibri o la solidaritat intercomarcal, i comptar amb la participació local i ciutadana en tot el procés d’elaboració.

Un dels canals per a la participació territorial en l’elaboració del Pla serà la xarxa d’oficines comarcals per a la transició energètica. Aquestes oficines, impulsades per l’ICAEN i en fase de desplegament, facilitaran que les administracions locals disposin del coneixement tècnic necessari per analitzar la informació i fer les seves aportacions.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -