14.3 C
Amposta

El govern de Tortosa nega que Educació hagi desestimat la subvenció de les llars d’infants municipals

El passat 8 de febrer la Generalitat va publicar una resolució amb les sol·licituds que han estat inadmeses, entre les quals no figura Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va resoldre el passat divendres 23 de febrer la quarta fase de la convocatòria de subvencions per a la creació de les llars d’infants i Junts per Tortosa ha anunciat que l’Ajuntament de Tortosa no figura a la resolució definitiva de beneficiaris.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha declarat “Estem davant d’una nova mostra d’incapacitat del govern municipal que estan posant en perill que Tortosa disposi del servei de llar d’infants pública el proper mes de setembre. Este curs ja no hem tingut llar d’infants pública i hi ha risc que ens quedem sense el següent”, ha afegit.

Roigé ha recordat que “des del mes de setembre els xiquets i xiquetes de Tortosa en situació de vulnerabilitat no tenen cap llar d’infants on poder anar, ja que el govern municipal va decidir prescindir de la col·laboració público-privada i no va fer res per evitar el tancament de la llar d’infants de la Creu Roja, al centre de Tortosa, que complia amb esta funció social”.

L’Ajuntament de Tortosa ha comunicat que estan duent a terme els tràmits essencials per a la creació de dues noves llars d’infants públiques al municipi, reforçant així l’oferta d’educació infantil. Les noves instal·lacions es projecten a les zones de Ferreries i el Temple.

En aquests moments, l’Ajuntament està finalitzant la redacció del projecte constructiu per als dos edificis, a l’espera de l’aprovació del finançament per part del departament d’Educació. Aquest finançament cobrirà tant les infraestructures com l’equipament i el funcionament de les noves places disponibles per al primer cicle d’educació infantil.

El regidor d’Educació, Víctor Grau, ha desmentit rotundament les acusacions de desestimació per part del departament d’Educació, afirmant que hi va haver un requeriment tècnic que l’Ajuntament va satisfer de manera adequada. El regidor s’ha mostrat sorprès per l’interès del grup municipal Junts per Tortosa sobre les llars públiques, expressant “que després de 16 anys de govern, no van plantejar mai aquesta opció per a la ciutat”. En relació amb la llar d’infants de la Creu Roja ha assegurat “que no sabem com volien fer-ho possible, ja que no es van fer els tràmits oportuns per a crear aquestes places públiques”.

El pressupost d’inversions per al 2024 reserva una partida d’1,4 milions d’euros per a la construcció d’aquestes dues llars d’infants, cadascuna amb capacitat per a 74 places, destinades a infants d’entre 0 i 3 anys. Aquesta iniciativa reflecteix l’aposta de l’Ajuntament per millorar les infraestructures educatives i garantir una educació de qualitat des de les primeres etapes del desenvolupament dels infants.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -