14.3 C
Amposta

El govern de Tortosa manté noves reunions sectorials amb entitats per impulsar la reactivació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Analitzar la situació actual que la pandèmia de coronavirus i el confinament estan tenint sobre l’economia de Tortosa, així com consensuar quines mesures es poden implementar per recuperar, quant abans millor, l’activitat laboral. Aquests són dos dels objectius que regeixen les reunions que l’Ajuntament de Tortosa ha impulsat des de fa algunes setmanes amb els agents socials i econòmics, i que aquesta setmana han continuat de forma sectorial. D’aquesta manera es dóna continuïtat a la primera taula econòmica que el govern municipal va convocar el 8 d’abril, amb la participació de la Cambra de Comerç de Tortosa, l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE), la Federació de Comerciants de Tortosa, l’Associació de Dones Empresàries de l’Ebre (ADEDE), Petites i Mitjanes Empreses de Catalunya (PIMEC), l’associació de restauradors Platigot, l’associació de propietaris del polígon industrial Baix Ebre, els sindicats UGT, CCOO i USOC i la Universitat Rovira i Virgili.

 Entre dilluns i dimarts d’aquesta setmana, les reunions han continuat de forma específica amb alguns d’aquests col·lectius. Concretament, amb la Federació d’Associacions de Veïns; la Federació de Comerç i Serveis de Tortosa; Platigot, i l’Associació de Venedors del Mercat. En tot els casos, govern i entitats han posat damunt la taula les propostes necessàries per dur a terme en les pròximes setmanes i mesos per a la reactivació de l’activitat, que en alguns casos ha quedat molt afectada pel període d’aturada obligatòria. 

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que ha presidit cadascuna d’aquestes reunions en les quals també han participat altres regidors del govern municipal, destaca que les propostes plantejades des de l’Ajuntament van en la línia d’ajudar les famílies, les empreses, les PIMEs i els autònoms amb mesures de caire econòmic. Així mateix, Roigé assenyala que, en coordinació amb cadascun d’aquests col·lectius, s’estan preveient campanyes concretes per ajudar a revitalitzar els diversos sectors, amb accions que promoguen el consum local i el turisme. En aquest sentit, l’alcaldessa apunta que, ara més que mai, caldrà que la ciutadania de Tortosa siga conscient de la importància de fer les compres i consumicions als establiments de la ciutat, com a mecanisme que ajude a posar en marxa novament l’activitat laboral i comercial. 

Roigé recorda que totes les mesures que es posen damunt la taula estan supeditades a que puguen ser aplicades en funció de les competències que els ajuntaments tenen delegades. Per aquest motiu recorda que no és possible la condonació d’alguns impostos ja que l’Ajuntament no té competències per fer-ho. Juntament amb això, l’alcaldessa insisteix a reclamar a l’administració central que modifique la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) i la regla de la despesa, per permetre els ajuntaments a destinar els estalvis generats a les arques municipals a mesures pal·liatives de la situació derivada de la Covid-19. També que es flexibilitze la llei de contractes i s’amplien les competències dels ajuntaments, per exemple en l’àmbit del comerç. 

La previsió del govern municipal és continuar mantenint noves reunions al llarg de les pròximes setmanes amb diferents sectors socials i econòmics. A més, també n’ha previst amb representants del món cultural de la ciutat, i amb entitats esportives, entre altres àmbits de la ciutat.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -