14.3 C
Amposta

El Fam Trip dona el tret de sortida al “Cicle d’Eines pels Municipis” del Baix Ebre i el Montsià

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), a través del seu projecte Custòdia per Desenvolupament, organitza el Cicle d’Eines pels Municipis. Del món del turisme agafen el concepte Fam Trip, viatge de familiarització, per tal de conèixer in situ l’experiència de dos ajuntaments que aposten per la conservació d’espais naturals i culturals mitjançant la custòdia del territori (CT). La CT són pactes voluntaris per conservar la natura, el paisatge i el patrimoni cultural de llocs concrets, així com garantir que els usos i les activitats que es duguin a terme en aquests indrets siguin respectuosos amb l’entorn.

El Fam Trip tindrà lloc el pròxim 3 de març i es visitaran dos municipis que tenen projectes de custòdia municipal. La primera parada serà a Sant Celoni per visitar la finca de Can Draper que és un punt d’entrada al Parc Montnegre i el Corredor. El conveni de custòdia contempla pròpiament l’itinerari i els elements d’interès i té la peculiaritat de ser a tres bandes: ajuntament, la propietat i la Diputació de Barcelona.

La segona parada serà a Vilanova i la Geltrú, on es visitarà un espai d’interès natural vinculat al municipi on hi ha tant ens locals, entitats ambientals com també la societat civil implicada en la seva conservació. En aquest cas, es visitarà un projecte de recuperació de camins ramaders i es comentarà la gestió d’àrees marines protegides i la dinamització de jardins comestibles.

Aquestes visites comptaran amb la participació de representants polítics, tècnics d’ajuntaments i consells comarcals i de la Diputació de Barcelona, així com tècnics de les entitats de custòdia. L’objectiu és que els participants agafin idees de casos reals per replicar a les nostres comarques. El Fam Trip s’adreça a persones tècniques del món local i d’entitats de custòdia del territori i representants polítics d’institucions locals.

Aquest projecte compta amb el suport del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural; el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; el Consell Comarcal del Baix Ebre; el Consell Comarcal del Montsià i amb la col·laboració de la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN).

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -