14.3 C
Amposta

El Departament de Justícia manté la data de retirada del monument franquista de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha aturat les obres de retirada del monument franquista de Tortosa, segons ha informat el Setmanari L’EBRE. Ha dictat una resolució amb la qual ordena provisionalment al Departament de Justícia a que no executi les obres de desmuntatge del monument, executades pel Govern i autoritzades pel consistori de Tortosa a través d’una llicència d’obres. Aquesta llicència va ser recorreguda a la justícia per part del col·lectiu Corembe, favorable a la reinterpretació del monòlit.

La presència, dilluns, d’un vehicle de la Generalitat i d’una màquina movent terra a la platja fluvial de Ferreries, aprofitant el baix cabal del riu, va posar en alerta el Corembe. Tres dies abans, divendres passat, la consellera de Justícia, Loures Ciuró, havia declarat públicament la voluntat del seu Departament d’avançar l’inici de les actuacions, que havien de començar pels volts del 18 de juliol. En el moment d’anunciar-se aquesta data, l’entitat ja havia sol·licitat mesures cautelars, encara pendents de resolució.

Per la seua banda, Ciuró creu que la paralització judicial mentre no es resolguin les cautelars tampoc alterarà els plans del seu departament. “Vull pensar que d’aquí al 18 de juliol es pot desencallar i que per part de la jutgessa no hi haurà dubte a donar llum verda per treure-ho perquè és un monument feixista que honora una banda, els que van guanyar la guerra, i d’acord amb el que s’havia dit s’hauria de retirar de l’Ebre”, ha assegurat Ciuró en declaracions a la SER Catalunya.

Al marge del recurs contra la llicència d’obres, el Corembe també ha recorregut judicialment la licitació i adjudicació de les actuacions de retirada a càrrec de l’empresa pública CIRE (Centre d’Iniciatives per a la Reinserció). Segons argumenten, la societat no té entre les seues funcions concórrer en aquest projecte, sobre el paper, destinant persones recluses a treballar en les tasques de retirada.

Redacció / ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -