14.3 C
Amposta

El Delta de l’Ebre es recupera a poc a poc després del greu temporal Gloria

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una de les zones més afectades pel temporal Gloria va ser el Delta de l’Ebre, que va quedar molt afectat. Un mes després, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) va tornar a sobrevolar aquesta zona zero per comprovar l’evolució de la recuperació del paisatge. Les noves imatges mostren com el Delta de l’Ebre ha evolucionat positivament amb la recuperació de part del paisatge, però encara no s’ha recuperat del tot.

El 21 de febrer, un mes després de la borrasca Gloria, l’ICGC va realitzar un altre vol sobre el Delta de l’Ebre amb la finalitat de poder visualitzar i comprovar l’evolució de l’episodi. Aquestes imatges s’han incorporat al visor Evolució de la costa.

Les imatges captades amb una càmera fotogramètrica d’una resolució de mida de píxel de 10 cm permeten analitzar els canvis que s’han produït en el territori des del primer vol (24 de gener) i faciliten el càlcul de l’índex de recuperació, també permeten comprovar els danys més persistents en el pas del temps.

En aquest sentit segueix operativa la pàgina Temporal Gloria del web de l’ICGC publicada el 21 de gener sobre el conjunt de vols equipats amb càmera fotogramètrica del Delta de l’Ebre, de la costa catalana i dels principals rius afectats per l’episodi. Aquestes imatges, juntament amb imatges del satèl·lit Sentinel 2, van ser publicades en el visor Evolució de la costa i en el visor Riuades. Tots dos visors es van incloure a la pàgina “Temporal Gloria” per facilitar la visualització i l’avaluació del danys de la borrasca.

Per donar més cobertura a la difusió i arribar a un major nombre d’usuaris, també es pot accedir a les imatges mitjançant els geoserveis associats. A més de la imatge en els canals visibles (RGB) també hi ha disponible la imatge en infraroig color (IRC).

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -