14.3 C
Amposta

El coreògraf tortosí Roberto Olivan busca la “llum interior” en el seu nou espectcale “GOLD”

La producció amb quatre ballarins i música en directe s'estrena aquest divendres 1 d'abril al Mercat de les Flors

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La riquesa de la diversitat, les veritats interiors, les normalitats quotidianes i l’or (la llum) que tots portem dins. Aquests són alguns dels temes sobre els quals orbita el nou espectacle del coreògraf tortosí Roberto Olivan. L’obra, que es podrà veure de l’1 al 3 d’abril al Mercat de les Flors de Barcelona, fa confluir sobre l’escena ballarins amb perfils molt diversos, que conformen una paleta de colors, reflex de la pluralitat social: una ballarina d’arrels gitanes, un ballarí amb acondroplàsia, una intèrpret que tot just arrenca la seva carrera professional i ell mateix, amb tot el seu bagatge, trajectòria i edat.

Des d’un present en el qual l’ésser humà es pot arribar a desorientar per la lluentor que desprenen les aparences, GOLD convida a la convivència, la tolerància, la diversitat i a l’acceptació d’un mateix. “De fet, la veritable bellesa podria no estar en la superficialitat d’alguns dels models que avui mitifiquem, sinó en els que sovint passen desapercebuts. La verdadera llum, que no encega sinó que enriqueix, habita en allò desigual, en l’autenticitat”, explica Roberto Olivan. Per tot plegat, a GOLD, l’acció dels intèrprets s’embarca en una reflexió sobre el dualisme entre profunditat i superficialitat.

És la primera vegada que el coreògraf s’enfronta al repte de fer una creació dirigida també a un públic jove. Aquesta peça neix amb la voluntat d’evidenciar davant l’audiència que tots som sensibles i fràgils, però també forts, orgullosos, creatius i amb esperit de superació. L’obra, de seixanta-cinc minuts, ofereix diverses capes de lectura i submergeix l’espectador (tant el jove, com l’adult) en un viatge cap a un emocionant ventall de sensacions.

La música i l’espai escènic

La música original de l’espectacle està signada per Riccardo Nova. El compositor italià s’ha inspirat les històries del poema hindú Mahabharata que narra un viatge cap al possible final de la humanitat, després d’una edat d’or seguida de successius períodes de declivi i involució. Es tracta d’una composició amb percussió i base electrònica. La Interpretació anirà a càrrec del grup d’Icarus vs Muzak ensemble. Per la seva banda, el dispositiu escènic és sobri i està format per tres escultures metàl·liques amb miralls adherits que simbolitzen la llum que desprèn l’or, el reflex del caràcter autèntic i valuós.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -