14.3 C
Amposta

EL COPATE rebutja el Pla de Protecció del Delta de l’Ebre de l’Estat espanyol

El consorci subscriu les al·legacions Taula de Consens pel Delta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha rebutjat el Pla de Protecció del Delta de l’Ebre del Ministeri per a la Transició Ecològica perquè “no resol la problemàtica d’aquest espai natural”. En aquest sentit, en l’última reunió de la comissió de govern va acordar presentar aportacions al document de l’Estat, que és en període de consulta pública fins al 5 d’abril.

El president de l’ens, Joan Alginet, va manifestar que “com a consorci ambiental donem molt valor a la preservació d’un dels ecosistemes ambientals més fràgils del sud d’Europa i estem compromesos en les accions i iniciatives dels municipis i la Taula de Consens pel Delta amb relació al present i futur del territori”. Per tant, el COPATE farà arribar al Ministeri per a la Transició Ecològica les al·legacions elaborades per la Taula de Consens pel Delta. “Subscrivim les aportacions que ha fet la Taula de Consens al pla Delta perquè aporten una perspectiva tècnica, científica i de compromís amb el territori que requereix aquest pla”, ha dit Alginet, que reclama a l’Estat un canvi “d’actitud i que planifiqui el futur del Delta basant-se en l’experiència, rigor i capacitat de les entitats que anys que
alerten de la desaparició d’aquest espai natural”.

Finalment, el COPATE, com a gestor de la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre, sosté que el Delta de l’Ebre articula i dona sentit a la declaració de la reserva. Per preservar el Delta, la proposta que el COPATE ha traslladat al Ministeri apunta la necessitat de combinar la gestió de les sorres litorals amb l’arribada de sediments fluvials.

Redacció – Ll S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -