14.3 C
Amposta

El COPATE posa en marxa la recollida porta a porta de la fracció orgànica en establiments de la zona litoral del Baix Ebre i Montsià

El COPATE ha posat en marxa la recollida porta a porta adaptada als grans productors (restaurants, bars, cafeteries, hotels, càmpings, etc.)

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha iniciat un nou servei de recollida de la fracció orgànica porta a porta adaptat als establiments considerats grans generadors de la zona litoral del Baix Ebre. El servei ja s’ha posat en marxa a 65 establiments dels municipis de l’Ampolla, el Perelló, Camarles i l’Aldea, i més endavant s’estendrà a la zona litoral del Montsià. El COPATE ha lliurat a cada establiment un contenidor amb xip adaptat a les seues necessitats per poder separar correctament la fracció orgànica.

El president del COPATE, Xavier Faura, ha instat els establiments a ser proactius i col·laborar per fer que el servei sigui un èxit, amb l’objectiu d’aconseguir més quantitat i qualitat de residus. Faura ha destacat la importància de millorar la taxa d’impropis, la qual cosa permetrà incrementar el retorn del cànon de residus. El COPATE ha iniciat aquest servei després de realitzar una campanya informativa amb el lema ‘Tanca el cercle’ i analitzar les necessitats de cada establiment.

Amb aquest canvi de model de recollida selectiva, es pretén augmentar la taxa de reciclatge per arribar als límits legals establerts per la Comissió Europea, els quals determinen que cal assolir un 55% de la recollida selectiva el 2025 i un 60% el 2030. Actualment, la taxa de recuperació al Baix Ebre i Montsià es situa al voltant del 52%.

El cost d’aquesta actuació és de 236.391,94 euros, subvencionada parcialment per l’Agència de Residus de Catalunya. Aquest cost inclou la campanya informativa, el vehicle amb la tecnologia d’identificació prevista i els cubells adaptats per a la matèria orgànica comercial. Aquest sistema permetrà fer un seguiment més acurat del comportament dels comerços implicats i promourà la corresponsabilitat, garantint el control d’ús i possibilitant l’establiment de mesures fiscals per part dels ajuntaments adaptades al pagament per generació de residus.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -