14.3 C
Amposta

El COPATE aprova una declaració de suport als afectats pel temporal Gloria

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La junta general del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha aprovat una declaració de suport als afectats pel temporal Glòria. D’aquesta manera el COPATE es solidaritza amb les persones afectades i expressa la seua voluntat de redoblar els esforços per a incrementar la resiliència del territori als efectes del canvi climàtic, així com participar en les polítiques de mitigació i adaptació impulsades per les administracions competents. “El temporal Gloria ha sacsejat els municipis del Delta però també els de l’interior. Des del COPATE reivindiquem la necessitat d’actuar de forma urgent per preservar el delta de l’Ebre”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet, que ha recordat que fenòmens meteorològics extrems, com el Glòria, seran cada vegada més freqüents a l’àrea mediterrània.

La declaració de suport als afectats pel temporal Gloria ha estat un dels principals acords de la junta general del COPATE que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, unes reunions que el COPATE duu a terme de forma itinerant a les quatre comarques ebrenques. També s’ha aprovat el pla de disposició de fons, un pla que ordena els pagaments del consorci. Així, en primer lloc hi ha l’amortització del deute, seguida de les despeses de personal i el pagament de factures sotmeses a l’ordre d’antiguitat del deute. “Hem reduït el període mitjà de pagament als proveïdors de cent a seixanta dies i continuarem treballant per reduir aquest termini”, ha dit Alginet.

Un altre dels acords adoptats per la junta general del COPATE ha estat la modificació del document de regulació dels cobraments pels serveis prestats per l’ens als ajuntaments. “Seguirem impulsant actuacions més enllà del Baix Ebre i el Montsià amb l’objectiu d’aconseguir el desplegament a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta”, ha assenyalat el president del COPATE.

Finalment, el COPATE ha aprovat la liquidació del pressupost del 2019 i l’annex al contracte de recollida de residus. “Actualment estem acabant la instal·lació de contenidors soterrats a Amposta i la Sénia i, el pròxim mes de maig tots els contenidors del Montsià estaran renovats”, ha apuntat Alginet.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -