14.3 C
Amposta

El Consell Territorial de la PIME presenta les seves recomanacions electorals i l’AECE afegeix les més importants per a l’Ebre

Consideren que per a aquesta nova legislatura serà cabdal que es desenvolupin mesures que facilitin i promoguin el creixement empresarial

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Territorial de la Pime (CTP) de Foment defensa la pime com a motor del creixement econòmic i social de Catalunya. Aquest ens treballa perquè el marc polític i econòmic afavoreixi el desenvolupament de la pime, que representa el 99,8% del teixit empresarial català i genera més del 65% de les afiliacions dels treballadors afiliats a la Seguretat Social a Catalunya.

En el marc de les eleccions al parlament del 12 de maig, vol contribuir a la difusió de les recomanacions prioritàries per a les pimes amb la finalitat d’encoratjar al nou govern, que sortirà de les urnes, a implementar les reformes necessàries per contribuir a la millora de la competitivitat i el creixement de la pime catalana.

Consideren que per a aquesta nova legislatura serà cabdal que es desenvolupin mesures que facilitin i promoguin el creixement empresarial. L’empresa catalana és, de mitjana, més petita que en la major part dels països europeus, la qual cosa disminueix la productivitat mitjana de l’economia en tant que les empreses més petites assumeixen majors dificultats amb menys recursos.

Els reptes que creuen des de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) que són més necessaris per a les Terres de l’Ebre són els següents.

En referència a les infraestructures:

 • Ampliació tercer carril AP-7 tram Amposta – Hospitalet de l’Infant.
 • Prolongació de l’autovia A-68 (Alcanyís-Gandesa-Reus-Tarragona).
 • Aturada de trens d’alta velocitat a l’estació de l’Aldea i millora important de les connexions ferroviàries, i també un millor servei i del nombre de trens Tortosa-Barcelona.

En referència a la formació:

 • Adaptar la formació a les necessitats de les empreses.
 • Augmentar, diversificar i ordenar l’oferta de formació professional.
 • Augmentar el nivell formatiu de les persones.
 • Retenir i retornar el talent a casa nostra.
 • Ampliació estudis universitaris ampliació URV Terres de l’Ebre.
 • Millora urgent de la bretxa digital als municipis del territori.

En referència a l’administració:

 • Agilitzar i gestionar els Fons de Transició Nuclear per eliminar burocràcia i per garantir el coneixement del territori, cobrir les necessitats i que es compleixi l’execució.

En referència a la digitalització:

 • Necessitat que arribi la xarxa de fibra òptica a totes les vivendes i polígons industrials del territori.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -