14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal promociona els oficis tradicionals de la Ribera d’Ebre a la Fira de Móra la Nova

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un any més, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre està present a la 188 ena edició de la Fira Multisectorial de Móra la Nova, ocupant un estand dins del pavelló firal. Enguany, l’estand està dedicat als oficis tradicionals, reproduint les principals activitats econòmiques que ha tingut la Ribera d’Ebre, amb l’objectiu de generar identitat de comarca.

“El que volem és apropar el Consell Comarcal a tots els visitants de la Fira i que se sentin identificats. Treballem pels pobles i per les persones i el seu desenvolupament. Evidentment, els nostres orígens i les nostres professions formen part d’aquest desenvolupament turístic, econòmic i social”, explica la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, que va participar aquest dijous en la inauguració de la fira, juntament amb consellers comarcals, alcaldes, regidors i representants del món associatiu i empresarial de la Ribera.

La mostra, representada amb imatges antigues i algun objecte típic, ensenya les característiques de 14 oficis tradicionals que avui en dia encara son presents en la societat actual. “Aquests oficis son un lligam que tots tenim amb aquesta cultura rural i pagesa. Som una comarca dedicada a l’agricultura, a la ramaderia i per tant, aquests oficis ens representen. Son el nostre vincle”, explica Mònica Sabaté, tècnica de dinamització turística del Consell.

El barquer, el cisteller, els vermadors, les plegadores d’olives, el pagès, les llatadores, el pastor, el canterer, el llaguter/sirgador, el picapedrer, el cadirer, l’esquilador, el carreter i el calafat, oficis que actualment són un element molt important del sector turístic i del desenvolupament econòmic de la Ribera. “Des del Consell es treballa amb el sector turístic de la comarca i moltes d’aquestes activitats són elements potencials. Exemples com l’artesania de la llata de Rasquera, els canterers de Miravet, o els espais de la Reserva Natural de Sebes, a Flix, on s’explica la figura del llaguter i del sirgador, estan totalment lligats al desenvolupament econòmic del sector turístic”, comenta la presidenta del Consell Comarcal, i afegeix “la Ribera d’Ebre és una comarca rural on tota l’activitat turística està lligada al nostre entorn, al nostre paisatge i a la nostra història. Al final, tots aquests oficis en representen i estan vinculats, d’alguna manera, a les activitats actuals”.

Per a què el visitant interactuï amb l’estand, s’ha habilitat un set en el qual els visitants es poden vestir amb roba tradicional de sirgador i fer-se fotografies per penjar-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #socdelaRibera, el mateix lema que llueixen les xapes promocionals que es reparteixen a l’estand comarcal.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -